Limes Bike Tour – uz zabavu i uzbuđenje otkrijte ljepote Limskog kanala

Provedite uzbudljivu proljetnu subotu u Istri jer se rekreativna biciklijada namijenjena sportašima, rekreativcima i svima željnima dobre zabave i predivne prirode vraća u svom novom izdanju. Limes Bike Tour, u organizaciji Turističke zajednice općine Vrsar, održava se 14. svibnja ove godine, a dužinom staze od 30 kilometara otkrivaju se brojne skrivene ljepote Limskog kanala koje hrane dušu i tijelo.

Početak biciklijade je u 10 sati na vrsarskoj rivi, a dobrim dijelom vozi se kroz šumu Kontija koja je već dobro poznata oaza mira, tišine te prirodnog ambijenta idealna za pješačenje, jednodnevne izlete, rekreativni biciklizam, ali i odmor u prirodi. Nakon toga, prolazi se kroz Kloštar, Vrh Lima, Krunčiće, Medake, Marase, Gradinu i Braliće, a završetak je ponovno na rivi Vrsar tako da će svi sudionici imati priliku dobro upoznati sve posebnosti Limskog zaljeva i šarmantnih okolnih mjesta.

Obavezno je zaustavljanje na vidikovcu na Crljenki koji se nalazi na samim obroncima Limskog kanala odakle se pruža prekrasan pogled na cijeli zaljev pa je to idealna prilika za kratak odmor, ali i fotografiranje s atraktivnog vidikovca. Staza Limes Bike Toura proteže se pretežito makadamskim putovima pa je najprikladnija vožnja na brdskim biciklima, iako se može voziti i na treking i električnim biciklima.

U sklopu biciklijade na koju se mogu prijaviti svi stariji od 14 godina, sudionici će na raspolaganju imati profesionalnog vodiča i pratitelje te prateće vozilo, a okrjepu mogu pronaći u Lovačkoj kući u zaštićenoj šumi Kontija gdje će im biti osiguran ručak.

Limes Bike Tour jedan je od mnogobrojnih događanja koji se tijekom cijele godine održavaju u Istri, kontinuirano obogaćuju turističku ponudu i pozicioniraju Vrsar kao nezaobilaznu destinaciju vrhunskih doživljaja.

Svi zainteresirani i željni pustolovine, za sudjelovanje na rekreativnoj biciklijadi prijaviti se mogu na vrsarskoj rivi na dan održavanja biciklijade, a startnina iznosi 50 kuna po osobi. Sve dodatne informacije o samom događanju pronađite na POVEZNICI ili se javite putem e-maila.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.