Ljepote kraljevskog grada Nina na kalendaru za 2022. godinu

Turistička zajednica grada Nina unazad četiri godine uspješno surađuje s hrvatskim dizajnerom Borisom Ljubičićem. Najnovijom suradnjom nastali su zidni i stolni kalendar za 2022. godinu, a u glavnoj ulozi je kraljevski grad Nin.

Radi se o trećem kalendaru u kojem se nalazi novi logo i vizualni identitet Turističke zajednice grada Nina. Uz Ljubičića, kao autora koncepta i dizajna, fotografije je radio Ivo Pervan, ali svoje mjesto pronašli su i drugi autori: Boris Kačan, Jakov Magaš i Marija Dejanović.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Autor na jednoj stranici kombinira dvije slike kojima je poveznica priča o prostoru grada Nina. Tako je mjesec siječanj vezan uz Judin srebrnjak koji se čuva u crkvenoj riznici Zlato i srebro grada Nina. U veljači je prikazan Grgur Ninski, najpoznatiji od šezdeset ninskih biskupa. Tu su još i Crkva svetog Nikole u ožujku, te brojni ljetni motivi u ljetnim mjesecima. Naravno, nisu zaboravljene ni ptice Ninske lagune, jer Nin je dobro poznata destinacija za birdwatching

///Upoznajte legende i prošlost grada Nina

Uz priču o Ninu, pažnja je posvećena i bojama, pa su tako zimski mjeseci hladnijih boja, proljeće življih, ljeto je toplih boja i morskih ugođaja, a jesen je tzv. post sezona, ali i svečani kraj godine. Zanimljivo je da je kalendarij u obliku vrpce položen od vrha do dna cijelog lista u sredini između dvije fotografije.

Zapravo po onoj poznatoj uzrečici da slika govori tisuću riječi ovaj kalendar treba pažljivo pogledati kako bi se doživio Nin, njegov prostor, obale i druge turističke i povijesne pogodnosti kojima obiluje više nego druga manja mjesta iz naše povijesti i na obali Jadrana.

Uz ovaj veliki zidni kalendar realiziran je i mali stolni kalendar svojevrsna čestitka u obliku prizme. Na na jednoj strani se nalazi kalendar, a na drugoj četiri slike povezane u nizu preuzete sa velikog zidnog kalendara. Tiskana su četiri različita mala stolna kalendara kako bi se sve slike s velikog kalendara našle i na njemu. Tako se postigla poveznica između velikog i malog kalendara te brojem slika prikazale ljepote i vrijednosti ninskog turizma.

Dizajner Boris Ljubičić svojim osebujnim pristupom znalački je kreirao zidni kalendar koji oduševljava i osvaja mnoge ljubitelje umjetnosti i dizajna i one kojima je Nin u srcu, a budući da je većih dimenzija svakako dominira vizualima u prostoru u koji se postavlja, rekla je Marija Dejanović direktorica Turističke zajednice grada Nina.

Izvor fotografija: Turistička zajednica grada Nina

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.