Ljetovanje u Srijemu i Slavoniji? Svidjet će vam se!

spot_img

Znate onaj osjećaj kada se toliko oduševite destinacijom pa sami sebi obećate da ćete se jednom sigurno vratiti?

Srce vuče tamo gdje mu je bilo lijepo, a to znaju svi koji su barem jednom posjetili Srijem i Slavoniju. Ljeto je prava prigoda da ponovo otputujete na istok Hrvatske, uživate u nečem starom i otkrijete nešto novo.

Okupajte se na Vukovarskoj adi

Tko nema Dunav, dobro mu je i more! U skladu s ovom poznatom vukovarskom uzrečicom ponesite kupaći, uskočite u čamac i za pet minuta ste na Vukovarskoj adi. Ovaj pješčani otok omiljena je plaža Vukovarcima, sjajan izbor za sunčanje i kupanje, picigin u plićaku, odbojku ili mali nogomet na vrućem pijesku.

ljetovanje srijem slavonija
Foto: Darko Kešnjer, izvor: Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije

Pogled od milijun dolara

Za najljepši pogled na Vukovar popnite se na Vukovarski vodotoranj, simbol obrane grada u Domovinskom ratu. Kao član World Federation of Great Towers danas je u društvu najpoznatijih svjetskih građevina poput Eiffelovog tornja, Empire State Buildinga, Burj Khalife…

Zaplovite  rijekama

Otkrijte Srijem i Slavoniju iz nove perspektive ploveći  katamaranom Sveta Katarina po Bosutu i Spačvi u Nijemcima, izletničkim brodom po mističnim Virovima u Spačvanskoj šumi nedaleko od Otoka i turističkim brodom Dr. Franjo Tuđman u općini Andrijaševci. Doživljaj za pamćenje.

ljetovanje srijem slavonija
Nijemci
Foto: Davorin Krešić

Šetnja Krnjašem

Uživat ćete u šetnji ovom starom ulicom na lijevoj obali Bosuta do kuće književnika Ivana Kozarca, autora jedne od najljepših ljubavnih pjesama Milovo sam garave i plave. Posvetio ju je sestrični Mariji Kozarac, njegovoj velikoj nesretnoj ljubavi. Poznati šokački Romeo i Julija dobili su i spomenik ispred piščeve kuće.

Ivan i Marija Kozarac
Foto: Dražen Bota, izvor: Turistička zajednica grada Vinkovaca

Postanite pilot u samo jednom danu

Ostvarite staru želju i u vinkovačkom Aeroklubu Vrabac za samo jedan dan postanite pilot ultralakih zrakoplova. Ne brinite, instruktor će preuzeti upravljanje letjelicom kad budete željeli napraviti selfie, a imat ćete vremena za panoramsko razgledavanje.

Spomenik nogometnoj lopti

Zbog čega baš u Županji? Ako niste znali tamo se prvi put zaigrao nogomet u Hrvatskoj. Ne samo nogomet, nego i tenis i to zahvaljujući Englezima koji su u 19. stoljeću otvorili tvornicu tanina, a Slavonku Katarinu koja se udala za jednog od vlasnika mještani su nazvali šokačkom lady.

najstarija nogometna lopta županja
Foto: Turistička zajednica grada Županje

Dočekajte izlazak sunca u Iloku

Ljubitelji vina ga ne propuštaju, jedno je od najpoznatijih hrvatskih vinogorja i grad u kojem traminac daje najbolje rezultate. Mnogi su u povijesnom gradiću Iloku dočekali zalazak sunca, no poseban je doživljaj dočekati njegov izlazak na obali Dunava ili na Principovcu, jednom od najpoznatijih iločkih vinorodnih položaja.

Kušajte fiš bez kosti

Ovu inovativnu inačicu jednog od najpopularnijih jela istočno od Zagreba prije mnogo godina osmislili su u hotelu Dunav u Iloku i otada je postao njihov zaštitni znak. Dugo se krčka na otvorenoj vatri, pikantan je baš koliko treba, a rezanci se tope u ustima. Sigurno je i ovaj specijalitet zaslužan zbog čega je ovaj hotel dobio Michelinovu preporuku.

Foto: Tanja Pastulović Klaić, izvor: Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije

Zucker kommt zuletzt

Ne možete doći u Srijem i Slavoniju, a ne kušati salenjake teta Luce, vlasnice restorana Gondola u Sotinu. Slatko upozorenje: nećete stati samo na jednom!

Naslovna fotografija: Šlafhauzer i Puharić, izvor: Turistička zajednica grada Vukovara

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.