Dva srebra za međimurskog chefa Amosa Novaka u Riminiju

Europsko regionalno polufinale Worldchefs European Grand Prixa 2025. godine/Global Chefs Challenge, održano u talijanskom Riminiju donijelo je hrvatskim chefovima, članovima Hrvatskog kuharskog saveza, niz medalja, što u žestokoj konkurenciji nije bilo lako ostvariti, a čime su domaći chefovi pokazali, ne samo da uspješno pariraju, najboljim europskim kuharima, nego i da ih svojim umijećem i kreativnošću, u mnogim disciplinama i nadmašuju.

chef amos novak
Izvor fotografije: Turistička zajednica Međimurske županije

Na trodnevnom se natjecanju, od 16. do 18. veljače, održanom tijekom tradicionalne manifestacije Beer & Food Atracction, natjecalo u četiri kategorije – Global Chefs Challenge, Global Young Chefs Challenge, Global Pastry Chefs Challenge i Global Vegan Chefs Challenge.

Hrvatski chefovi ukupno su osvojili četiri medalje i to u svakoj u kategoriji. Chef Amos Novak (restoran Terbotz, Železna Gora, Međimurje) i Mladen Zorec (Terbotz) u najkonkurentnijoj su kategoriji, Global Chefs Challenge, zauzeli drugo mjesto, pretekli su ih Talijani, i ukupno su bili četvrti u poretku za Južnu Europu. Srebrni je bio i Dinko Tomašić (hotel Turist, Varaždin) u kategoriji Global Young Chefs Challenge. Ivan Ergović (Valamar) i Dora Bukovac (Valamar) za svoje su slastice u kategoriji Global Pastry Chefs, zaradili broncu kao i Patrik Prnjak (Restoran Riva lounge&bar, Pula) i Josipa Burzelić (Valamar) u kategoriji Global Vegan Chefs Challenge.

natjecanje u italiji
Amos Novak i Mladen Zorec, izvor fotografije: Turistička zajednica Međimurske županije

Među sucima prestižnog međunarodnog kulinarskog natjecanja bio je i Erich Glavica, predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza, sudio je u kategoriji Global Young Chefs Challenge.

Iako su hrvatski chefovi ukupno osvojili najviše medalja, finale Grand Prixa ipak im je, za dlaku, izbjeglo, no zadovoljni su pokazanim.

chef amos novak
Izvor fotografije: Turistička zajednica Međimurske županije

– U takvoj konkurenciji, kad su s vama u grupi Talijani, a osvojite srebro, ne možete biti nezadovoljni. Bilo ja vrlo izazovno i strogo, potrebno paziti na svaki, pa i najsitniji detalj, poštovati HASAP, paziti na tehniku… Što se jela tiče, zadovoljan sam izvedbom, ispala su točno kako sam želio. Iako mi je, jasno, žao da nismo ušli u finale, našim smo rezultatima dokazali da možemo parirati i najboljim europskim chefovima, kaže Amos Novak, međimurski chef s dosad osvojenim nizom nagrada, kojeg, zajedno s ostalim sudionicima natjecanja u Italiji, u svijetu gastronomije percipiraju najperspektivnijim domaćim kulinarskim majstorima nove generacije.

///Međimurje – nezaobilazna gastro destinacija uz vrhunske chefove

međimurje htz logo

Izvor i foto: Turistička zajednica Međimurske županije

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.