Međimurje – nezaobilazna gastro destinacija uz vrhunske chefove

spot_img

Međimurski turizam ulazi u novu fazu razvoja, Nakon osmišljavanja brojnih turističkih sadržaja, kako bi privukli ljubitelje kontinentalnog turizma, kojih je u Hrvatskoj i svijetu sve više, aktualna je ideja staviti Međimurje na kartu kao nezaobilaznu gastro destinaciju.

restoran terbotz
Foto: Matej Ščavičar

Međimurskim se vinima već uspjelo probiti na vrlo zahtjevno i izbirljivo tržište pa je gastronomija logičan sljedeći korak.

///Svaki gurman koji drži do sebe mora posjetiti Međimurje

S tom je percepcijom budućeg razvoja lokacije, županijska Turistička zajednica u suradnji s poznatom međimurskom gastro destinacijom, restoranom Terbotz, organizirala zanimljivu gala večeru, susret dvojice chefova, mladog nagrađivanog Amosa Novaka s iskusnim i renomiranim chefom Melkiorom Bašićem. Točnije, Amos Novak dobio je priliku surađivati u kuhinji s chefom kojeg odabere i za kojega vjeruje da od njega ima što naučiti i njegov je izbor pao na Melkiora Bašića.

amos novak i melkior bašić
Foto: Matej Ščavičar

Budući da je namjera ovu praksu gala večere s međimurskim tradicionalnim jelima, pripremljenima u skladu s modernim gastronomskim trendovima, nastaviti tijekom sljedećih godina, Novak će imati priliku dijeliti kuhinju i s drugim chefovima. Kojima, njegov je izbor, ali puno je njih od kojih Amos Novak vjeruje, može puno naučiti.

međimurje gastro
Foto: Matej Ščavičar

– Kuhati s tako poznatim chefom za mene je bilo sjajno, potpuno novo iskustvo, prilika za učenje od najboljih. Iako mladi chefovi odlaze u veće sredine, ja planiram ostati u Međimurju i pokušati lokalne recepte iskombinirati s modernim tehnikama. To je veliki izazov, jer Međimurci su naviknuli neko jelo jesti na način na koji se ono oduvijek pripremalo, kaže Amos Novak.

///Zašto Međimurje? Provjerite što skriva ova zelena oaza

amos novak i melkior bašić
Foto: Matej Ščavičar

Pet sljedova za istinske gurmane

Na prvoj po redu gala večeri u Terbotzu servirano je pet sljedova, od kojih je Amos Novak bio zadužen za tri predjela, a Bašić za glavno jelo i desert. Svaki je slijed pratilo prikladno vino koje se dobro uparuje sa serviranim okusima. Pilo se vino isključivo iz podruma Jakopić, koji se s kušaonicom nalazi u krugu Terbotza.

///TOP 7 razloga zašto posjetiti Međimurje

međimurje gastro
Foto: Matej Ščavičar

– Ideja je bila osmisliti priču prezentacije međimurske gastro scene jer znamo da imamo što za pokazati. Zato smo našeg mladog chefa Amosa Novaka spojili u kuhinji s iskusnim Melkiorom Bašićem. Profiliranjem gastronomije moguće je usmjeriti mlade da se opredijele za zvanje kuhara i ostanu u Međimurju, rekao je organizator gala večere Branimir Jakopić.

///Eno-gastronomija – jedan od ukusnih razloga za posjetiti Međimurje

terbotz jakopić
Foto: Matej Ščavičar

Melkior Bašić rado se odazvao pozivu mladog kolege.

Znam da Međimurci fino kuhaju i vole dobro jesti pa sam se rado odazvao Amosovom pozivu da mu budem gost, ali dozvoljavam si samo dati poneki savjet, jer chef je u svojoj kuhinji uvijek glavni, rekao je.

restoran terbotz
Foto: Matej Ščavičar

Predstavljena gastronomska priča, u kojoj se koriste isključivo namirnice lokalnih OPG-ova, prati viziju Međimurja kao zelene destinacije, jedinog nositelja “Green destination” certifikata u Hrvatskoj.

///Zelena destinacija: Tri grada “hrvatskog cvjetnjaka” koja želimo posjetiti

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.