Na današnji dan osnovano prvo turističko udruženje u Europi: 152 godine turizma na Hvaru

Samo najbolji stvaraju povijest, a naš otok Hvar se može pohvaliti kako je sama kolijevka turizma te danas slavi veliku obljetnicu 152 godine turizma. Velika obljetnica prilika je da kroz video posjetimo naš najsunčaniji otok i ispričamo priču o tri Hvarska NAJ

Jeste li znali kako je upravo na Hvaru NAJstarije pučko kazalište u Europi osnovano 1612. godine o njemu smo pisali OVDJE?

Jeste li znali kako je upravo Hvar lani proglašen za NAJbolji europski otok prema magazinu Conde Nast Traveler?

Znate li kako upravo Hvar ima NAJveći broj sunčanih sati?

Povodom velike obljetnice kreativni tim Turističke zajednice grada Hvara predstavio je novi video kojim žele prikazati prirodne ljepote ovog otočnog bisera Dalmacije. Video je i jedan od načina kako komunicirati sa svim svojim gostima sukladno vremenu u kojem se nalazimo, a objavljen je danas 15. svibnja na dan kada je prije 152. godine osnovano Higijeničko društvo, prvo takvo turističko udruženje u Europi.

Petar Razović, direktor Turističke zajednice grada ističe zadovoljstvo budući i u vremenu u kojem se nalazimo bilježe porast zaljubljenika u prirodne ljepote Hvara. “Drago mi vidjeti koliko je zaljubljenika u naše prirodne ljepote, ovaj video svojevrsna zahvala svima, kao i poruka da su dobrodošli u naš grad čim dođe vrijeme za planiranje putovanja, a također željeli smo i prigodno obilježiti dan od velikoga je značaja kako za hvarsku, tako i hrvatsku turističku tradiciju” istaknuo je Razović povodom velike obljetnice ne samo za Hvar nego i za cijeli hrvatski, ali i europski turizam.

Specifičan položaj te prirodna i povijesna baština bili su poticaj za razvoj organiziranog turizma od 1868. godine, kada je utemeljeno Higijeničko društvo, koje je poticalo turizam te ga pozicioniralo kao najvažniju gospodarsku granu ovoga otoka, danas svjetski poznatog turističkog odredišta, kojeg je i magazin „Conde Nast Traveler“ 2019. godine proglasio za najbolji otok Europe za koji možete glasati i ove godine na Facebook stranicama Turističke zajednice.

Hvar vas željno iščekuje i gledajući video vjerojatno biste odmah sjeli u automobil i krenuli pravac sunčane Dalmacije i ovog toliko posebnog i zanimljivog otoka, koji je prema mnogima jedna od naših top destinacija.

Pa krenimo na Hvar… za početak kroz video….

#HvarTouristBoard #infoHvar #HvarBeThere

No prirodne ljepote nisu jedino što turisti mogu vidjeti u Hvaru čija je povijest ispunjena zanimljivim trenucima koji otkrivaju važnost ovoga grada u prošlim vremenima. Od Trga sv. Stjepana, najvećeg u Dalmaciji, gdje se nalazi Katedrala sv. Stjepana, preko samostana Franjevaca i Benediktinki, Arsenala i ljetnikovca pjesnika Hanibala Lucića, sve do gradske tvrđave Fortica, samo su dio kulturne i povijesne ponude i pokazatelj kako Hvar može ponuditi puno toga za svakog posjetitelja.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.