Nacionalni park Krka pokrenuo novu rutu od Roškog slapa do otoka Visovca

Prvi puta od proglašenja Nacionalnog parka Krka zaplovili su izletnički brodovi od Roškog slapa do otoka Visovca. Izletnički brodovi na električni pogon prate prirodan tok rijeke kanjonom Među gredama. Na taj način ponovno je pokrenuta nizvodna linija, koja je pokrenuta još prije više od sto godina.

Ukupno trajanje nove ture je dva sata, a uključuje obilazak otoka Visovca te crkve i samostana s bogatom muzejskom zbirkom uz pratnju vodiča. Tijekom izleta posjetitelji mogu uživati u jednom od najljepših prizora u Parku, kanjonu Među gredama, koji se zbog usječenosti u okomite i sure stijene, koje dosežu visinu do 150 metara, ubraja u geomorfološki najzanimljivije dijelove toka rijeke Krke.

Posjetitelje će na navedenoj ruti prevoziti katamarani na električni pogon, koji su predstavljeni u ožujku ove godine. Elektrobrodovi “Visovac” i “Miljevci” kapaciteta pedeset putnika prvi su električni katamarani takve vrste koji plove rijekom Krkom i Visovačkim jezerom te su i prvi katamarani na električni pogon proizvedeni u Hrvatskoj.

Uz novi izlet od Roškog slapa do Visovca, gostima su na raspolaganju još tri izleta brodom uzvodno po rijeci Krki – od toga dva polaze sa Skradinskog buka i prevoze putnike do otoka Visovca odnosno Roškog slapa, dok treći izlet, do manastira Krka i srednjovjekovnih utvrda Nečven i Trošenj kreće s Roškog slapa.

Izvor i foto: NP Krka

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.