Najavljen dugo očekivani prvi Vivodina Wine and Walk u Karlovačkoj županiji

Vinoljupci i svi zaljubljenici u prirodu moći će uz poštivanje epidemioloških mjera, razveseliti svoje nepce te uživati u prekrasnim vivodinskim obroncima u samom Parku prirode Žumberak – Samoborsko gorje.

Turističko rekreativna manifestacija Vivodina Wine and Walk po prvi puta će se održati u Karlovačkoj županiji i odlična je prilika za upoznavanje vinogradarskog kraja te lokalne enogastronomije. Sve sudionike očekuje veliki izbor kvalitetnih i vrhunskih vina kao i uživanje u slikovitom krajoliku parka prirode.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Sudionici ovogodišnje manifestacije imat će priliku posjetiti osam vinarija kroz šetnju od šest sati tijekom kojih će moći uživati u svim delicijama vivodinskog kraja. Na svakom od punktova dočekat će ih domaćin te će moći kušati najbolja vina i otkriti tajne vivodinske kapljice od vlasnika vinskih podruma. Organizatori najavljuju kako će sudionike na određenim punktovima dočekati s dodatnim iznenađenjima, a posebice za one koji prvi puta dolaze na Vivodinu.

Početak šetnje kreće od vinarskog podruma Josipa Vrbaneka uz samu rijeku Kupu te se kreće uzbrdo do centra Vivodine dok je druga polovica šetnje laganog intenziteta i u potpunosti se kreće nizbrdo. Kompletna ruta prolazi neposredno uz vinograde i prekrasna mjesta vivodinskog kraja koji se nalazi unutar Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje, a prati i dionicu na kojoj će se tjedan dana kasnije voziti World Rally Championship.

Startni paketi uključuju staklenu personaliziranu čašu, startni broj za besplatne konzumacije vina, kartu s označenim okrepnim stanicama, bonove za ručak i okrjepu na vinskim postajama, bocu vode te vođeni obilazak od strane stručnih vodiča.

– Pozivamo sve zainteresirane da osiguraju svoje mjesto za nezaboravno druženje, bilo u krugu obitelji ili svojih prijatelja, poručuju iz Turističke zajednice Karlovačke županije. Ukoliko dolazite autocestom najjednostavniji put je izlazak s autoceste u Karlovcu te pratiti smjer Ozlja. Poslije starog grada Ozlja, glavna cesta vodi uz rijeku Kupu koja se nalazi s desne strane. Početak wine and walk staze nalazi se odmah po prelasku mosta i skretanja za Vivodinu s desne strane, gdje je ujedno prva stanica ove avanture.

Nakon ugodno provedenih trenutaka u Vivodini nemojte zaboraviti posjetiti ostale atrakcije u Karlovačkoj županiji. Više informacija možete pronaći u on line vodiču.

Organizatori ove manifestacije su AK Maraton 2000, Udruga vinogradara, vinara i voćara Ozalj uz podršku destinacijskih partnera Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije i Turističke zajednice područja Kupa te Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije