Najljepša open air koncertna pozornica slavi 10. rođendan: Pogledajte popis koncerata

Tvrđava sv. Mihovila u Šibeniku uz sebe nosi laskavi i zasluženi epitet jedne od najljepših koncertnih pozornica. Jedinstven spoj povijesne autentičnosti i lokacije sa spektakularnim pogledom na grad i okolne otoke doprinosi njezinoj posebnosti, zbog čega je postala jedna od omiljenih ljetnih koncertnih kulisa.

Šibenske tvrđave
Foto: Šibenske tvrđave

Ove godine slavi jubilarni 10. rođendan, a u proteklo desetljeće stao je niz fantastičnih koncerata različitih glazbenih žanrova, kao i kazališne predstave, filmske projekcije te druge kulturne manifestacije. Akustika prostora, spoj starog i novog kao i divan pogled na Jadransko more poslužili su kao fantastičan pozornica za niz svjetskih i domaćih glazbenih imena. Izdvojit ćemo samo neke Lorde, Bryan Ferry, Mario Biondi, Emeli Sandé, The National, Flogging Molly, Laibach, Oliver Dragojević, Maksim Mrvica, Gibonni, Jasna Zlokić, Arsen i Matija Dedić te Gabi Novak, Božo Vrećo, Pips, Chips & Videoclips… Pozornica unutar stoljetnih zidina postala je jedna od omiljenih šibenskih adresa koju podjednako vole i izvođači i publika.

Proslava 10. rođendana uz odlična glazbena imena

10. rođendan Tvrđave sv. Mihovila obilježit će se nizom genijalnih koncerata. Glazbenu ljetnu sezonu 28. svibnja otvara kanadski bend BADBADNOTGOOD. Njihov zvuk donosi kombinaciju nostalgičnog i suvremenog tona, dvostruki su dobitnici Grammyja, a u karijeri su surađivali s nekim od najvećih imenima hip-hop scene, poput Wu-Tang Clana, Kendricka Lamara, Micka Jenkinsa… U kombinaciju jazza, hip-hopa i elektronike, koju nam donosi BADBADNOTGOOD, publiku će uvesti zagrebački DJ Antonio Zuza, čiji je zvuk zasnovan na disco i house temeljima.

Još jedan datum kojeg vrijedi zabilježiti u kalendarima je 22. srpnja, kada će rođendansko ljeto svojim nastupom uveličati dobitnik Grammyja – Gregory Porter. Za nastup neponovljivog američkog kantautora publiku će ugrijati DJ Maestro, legendarni amsterdamski ‘master of vinyl’, poznat po svojim Blue Note Trip kompilacijama.

Sredina kolovoza rezervirana je za zvijezde europske elektroničke scene: 14. kolovoza dolazi Anders Trentemøller pratnji brenda i rasplesat će publiku na Tvrđavi s nekima od svojih najvećih remix hitova glazbenika kao što su Pet Shop Boys, Franz Ferdinand i The Knife.

Izdvojili smo samo nekoliko bendova i izvođača, no ljeto na jedinstvenoj pozornici donosi još mnoštvo izvrsnih događanja. Najavljeni su koncerti Vanne (27. lipnja), Vlatka Stefanovskog i Miroslava Tadića (16. srpnja), Bože Vreće (17. srpnja), Devendre Banharta (28. srpnja), Marize (1. kolovoza), Krudera & Dorfmeistera (3. kolovoza), Tommyja Emmanula (8. kolovoza), benda Pips, Chips & Videoclips uz Letu Štuke (10. kolovoza) te Silentea (17. kolovoza). Tu je i SHIP festival u rujnu, a organizatori najavljuju kako je u najavi još glazbenih gostiju.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.