Najslađi otok na svijetu nalazi se u Pašmanskom kanalu, a do njega vozi brod ljubavi

Srcoliki otočić na sjeverom dijelu Pašmanskoga kanala zbog specifičnog srcolikastog oblika prozvan je Otokom ljubavi. Većinom ga posjećuju zaljubljeni i oni koji na njemu izgovaraju sudbonosno „da” te s njega metaforički uplovljavaju u bračnu luku. Dakle ako imate u planu zaprositi ljubav svog života upravo na ovaj otočić nedaleko Zadra neka vam bude odredište.

Ovaj otočić u obliku srca nalazi se u Pašmanskom kanalu i prirodni je fenomen koji će rastopiti i smekšati svako srce.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Iako malen, otok Galešnjak izaziva veliku pozornost domaće i svjetske javnosti. Sve je započelo kad ga je Google Earth proglasio jednim od malobrojnih prirodnih srcolikih fenomena. Srećom po nas nastavilo se pojavljivanjem i na drugim svjetskim medijima na ABC-u i CNN-u, a Huffington Post prije nekoliko godina proglasio ga je najslađim otokom na svijetu.

Foto: Pixabay.com

Iako mu se slava pripisuje Googleu, povijesni podaci govore kako je njegov zanimljiv oblik primijetio Napoleonov kartograf još davne 1806. godine.

Zbog blizine kopnu ovaj je otok mnogima poželjna destinacija. Do njega je najjednostavnije doploviti brodom iz obližnjih mjesta, a oni malo hrabriji na njega dolaze pedalinama ili plivajući. Otok nije naseljen te stoga odličan izbor za one koji žele uživati u netaknutoj prirodi i smaragdno plavome moru. Bilo da ste aktivan tip ili dan želite provesti opuštajući se na jednoj od brojnih šljunčanih plaža, Galešnjak na samo 132.000 četvorna metra nudi za svakog ponešto.

Većina posjetitelja na otok dolazi na kupanje, piknik i odmor, no ako vam avanturistički duh ne da mira, imamo rješenje i za vas. Ako ste dovoljno hrabri, dočekajte zoru pod zvjezdanim nebom u dobrom društvu.

Naslovna fotografija: Hrvoje Serdar, izvor: HTZ

Izvor: Croatia feeds

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.