Nebeske krijesnice i zanimljiv vikend u Roswell selu

Kruna ljetnih događanja u Općini Fužine su nebeske krijesnice, jedinstven spektakl meteorskog pljuska Perzeidi koji će večeras od 19 sati pružiti posjetiteljima neodoljivo kasnovečernje iskustvo u kultnom kaubojskom Roswell selu.

Meteorski roj “Perzeidi”, u narodu poznati kao “Suze sv. Lovre” ili zvijezde padalice uzrokuje komet Swift-Tuttle koji jednom u 133 godine obiđe Sunce. Mi na Zemlji svake godine uživamo u njegovim “ostatcima” tj. krhotinama i prašini, jer putanja naše planete prolazi preko putanje poznatog kometa.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Poseban doživljaj je promatranje nebeskih krijesnica uz logorsku vatru, kuhano vino i kaubojske delicije. Naime, večernji program u Roswell selu započinje uz logorsku vatru i nastup Marina Tuhtana na klavijaturi.

Od 20 sati na rasporedu je “Idemo na Mars” predavanje kojeg vode astronomi Dinko Brautović i Toni Stipeč. Jednosatno, interesantno predavanje iz astronomije bit će prava uvertira za magičan doživljaj hodanja uz svjetlost bakalja do livade iznad Roswell sela gdje je predviđeno promatranje spektakularnog doticaja ostataka Swift-Tuttle kometa sa zemljinom atmosferom.

Ovu posebnu večer Ured za turizam Općine Fužine organizira u suradnji s Astronomskom akademskom zajednicom iz Rijeke. Korito Food factory, smješten u Roswell selu, pripremio je posebnu promotivnu ponudu u iznosu od 30 kuna koja uključuje kuhano vino i kobasicu u lepinji. Inače su specijalizirani za pripremu delicija inspiriranih Divljim zapadom.

Svakako se preporučuje ponijeti toplu odjeću i obuću te dekice za potpuni doživljaj jer su ljetne noći u Gorskom kotaru svježije. Cijena ulaznice u Roswell selo iznosi 20 kuna za odrasle i 10 kuna za djecu, a obiteljska za dva roditelja i do troje djece iznosi 30 kuna.

Za vikend filmska večer na otvorenom i koncert na jezeru Bajer

Kino Lič svoju projekcijsku dvoranu u subotu 14. kolovoza preselit će na otvoreno kako bi originalnom scenografijom kultnog kaubojskog sela Roswell obogatio projekciju animiranog filma Divlji spirit. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik i prilagođen je za sve uzraste. Karte za filmsku večer na otvorenom možete kupiti online.

Nedjelja, 15. kolovoza je rezervirana za tradicionalni koncert Puhačkog orkestra Fužine koji će se održati na jezeru Bajer s početkom u 18 sati, a ulaz je besplatan. Sve informacije o događanjima i atrakcijama u Općini Fužine dostupne su putem Facebook stranice.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.