Nova godina sve je bliže – znate li kamo ćete?

Stigao nam je vrhunac najveselijeg mjeseca u godini – ispraćamo staru i dočekujemo novu godinu s željom da ova dolazeća bude bolja, bogatija, veselija… Gradovi diljem Hrvatske ispraćaj Stare godine već tradicionalno obilježavaju besplatnim koncertima i organiziranim dočecima na otvorenom, kako bi svi građani i njihovi gosti što veselije ušli u Novu godinu.

Slaviti možete već večeras, ako vas put nanese u Crikvenicu, jer tamo rade nešto doista posebno i originalno – dočekuju Staru!

Ova je proslava prvi put održana 2014. godine i naišla je na vrlo dobar odaziv te se i ove godine očekuje dobra zabava. Sve se odvija u Preradovićevoj ulici, u kojoj se odvija i najveći dio bogatog programa Adventa u Crikvenici. Posjetitelje će u noći s 30. na 31. prosinca 2022. zabavljati Gustafi i Barufa, a prije glazbenog dijela programa puštat će se baloni dobrih želja.


Vinkovci će u Novu godinu ući uz tamburaše, kako to i priliči Slavoniji. U gradskoj pješačkoj zoni svirat će Sinovi Ravnice, a za okrjepu su predviđeni besplatni topli napitci i prave slavonske lepinjice. Pola sata prije podneva bit će organiziran doček Dječje Nove godine u sklopu vinkovačkog adventa – Bajke ne Bosutu. Klince će zabavljati Orion Full bend, bit će tu i drugih zabavnih sadržaja, kao i besplatno klizanje.

Od ove se godine Vinkovci pridružuju skupini gradova koji su za doček Nove godine odlučili ne organizirati vatromet i u novo ljeto ući bez buke i eksplozija.

Grad Bjelovar svake pa tako i ove godine organizira Dječju Novu godinu, ali i doček 2023. godine u središtu grada. Ove godine najmlađe, i sve one koji se tako osjećaju, od 11,00 sati zabavljat će bend Tragovi. U sklopu programa za djecu sudjelovat će Bjelovarsko kazalište i poznati Moto mrazovi, članovi Moto kluba „White City Riders“ iz Bjelovara.

Građane Bjelovara i njihove goste će i za ‘ozbiljni’ doček glazbom zabaviti Tragovi, a cijelokupni program će se odvijti kod glazbenog paviljona.

A tridesetak kilometara od Bjelovara je Čazma, u kojoj možete doživjeti Božićnu priču obitelji Salaj. Ova je obitelj svoju Božićnu priču započela prije 19 godina i za vrijeme Božića svoje imanje uređuju sa što više lampica kako bi svojim najmilijima i sebi priuštili poseban doživljaj Božića. 

U Novigradu vas 31. prosinca ispred Sportske dvorane očekuje fantastično Silvestrovo od 12 do 19 sati – Goodbye 2022! Nakon dvogodišnje pandemijske pauze, građani Novigrada i posjetitelji svih generacija zabavljat će se uz druženje, odličnu glazbu i obilje raznovrsne hrane i pića. Moći ćete do mile volje plesati i pjevati uz glazbu uživo, a nastupaju DJ Mille, Valentina & Good Guys i Trio Frix.

Kao što je običaj bio i na prethodnim ispraćajima u Novigradu, cijela ova lijepa priča ima i dobrotvorni karakter. Dok se budete izvrsno zabavljali, moći ćete na štandu za 20 kuna kupiti kapicu Djeda Mraza. Ujedno, za samo 10 kuna odigrajte lutriju na kojoj možete osvojiti vrijedne i raznovrsne nagrade, a sav novac prikupljen od dobrotvornih priloga za lutriju i kapice ide Domu za starije i nemoćne osobe Novigrad za kupnju nužne opreme.

Još jedan prijedlog, osim navedenih kamo na Novu godinu pisali smo i OVDJE.

Naslovna fotografija: Pixabay

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.