Nacionalni park Krka: Promotivne cijene ulaznica za pješake i bicikliste u europskom tjednu mobilnosti

Obilježavajući Europski tjedan mobilnosti, koji se tradicionalno održava od 16. do 22. rujna, Nacionalni park “Krka”, uz promotivne cijene ulaznica, pridružuje se brojnim gradovima i općinama diljem Europe kojima je cilj poticanje održive urbane mobilnosti. Ovogodišnja tema “Štedite energiju” izuzetno je važna s obzirom na sve veće izazove u očuvanju okoliša i smanjenju emisije stakleničkih plinova.

– Nacionalni park ‘Krka’ svojim aktivnostima podržava tu značajnu inicijativu, kojoj je cilj podizanje svijesti o važnosti aktivne mobilnosti i korištenja čistih i inteligentnih prijevoznih rješenja. U skladu s tim, posjetiteljima koji se odluče da će pješice ili biciklom obilaziti prekrasne staze unutar Parka tijekom Europskog tjedna mobilnosti ulaznice će dobiti po povlaštenoj cijeni, istaknula je Nella Slavica, ravnateljica Javne ustanove “Nacionalni park Krka”.

Tako će korisnici poučno-pješačke staze Skradinski most – Skradinski buk (3,4 km) i Stinice – Roški slap – Oziđana pećina (8,5 km) ostvariti pravo na povlaštenu cijenu ulaznice za cijeli Park u iznosu od 12 eura (90,41 kn) za odrasle i 4,50 eura (33,91 kn) za djecu od sedam do osamnaest godina, a oni koji se odluče za lokacije Roški slap, Kistanje, Burnum i Eko kampus “Krka” u Puljanima ulaznicu će dobiti po cijeni od 6 eura (45,21 kn) za odrasle i 3,60 eura (27,12 kuna) za djecu.

///Skradinski buk – nezaobilazna destinacija Nacionalnog parka Krka

promotivne cijene ulaznica Krka

Uživajte u prednostima pješačenja i bicikliranja

Potičući građane da odaberu održive oblike kretanja, ova inicijativa promovira brojne prednosti pješačenja i vožnje bicikla te naglašava važnost smanjenja emisije štetnih plinova. Aktivnosti koje ona zagovara, osim što pozitivno utječu na zdravlje pojedinaca, općenito su društveno i ekonomski pristupačnije.

Tema Europskog tjedna mobilnosti 2023., “Štedite energiju”, ističe potrebu da svi zajedno hitno djelujemo kako bismo smanjili potrošnju energije i doprinijeli očuvanju našeg okoliša. Nacionalni park “Krka” kroz različite će aktivnosti i događanja tijekom Tjedna mobilnosti djelovati u skladu s tom temom nudeći posjetiteljima priliku da se upuste u aktivnosti koje ne samo da smanjuju potrošnju energije, nego i pomažu u očuvanju prirode.

promotivne cijene ulaznica Krka

Uz tematske smjernice za Europski tjedan mobilnosti 2023., Nacionalni park “Krka”, uz promotivne cijene ulaznica, bit će dio globalnog napora u promicanju održive mobilnosti i štednje energije. Kroz tu suradnju potiču se svi građani da razmisle o svojim navikama kada je kretanje u pitanju i da se pridruže naporima za očuvanje našeg prekrasnog okoliša. Neka “Kombiniraj i kreći se!” bude moto svima nama tijekom Europskog tjedna mobilnosti 2023., ali i poslije njega, kako bismo zajedno gradili održiviju budućnost za sve nas i naš planet.

Izvor i fotografije: Nacionalni park “Krka”

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.