NP Krka promotivnim cijenama obilježava Europski tjedan mobilnosti

spot_img

Od 16. do 22. rujna obilježava se Europski tjedan mobilnosti, pa će tako u Nacionalnom parku Krka, pješaci i biciklisti korisnici poučno-pješačkih staza Skradinski most – Skradinski buk dužine četiri kilometra i Stinice – Roški slap – Oziđana pećina dužine 8,5 kilometara, na recepcijama Skradinski most, Stinice i Roški slap ostvariti pravo na promotivnu cijenu ulaznice. Tako će se za cijeli Park ulaznice moći nabaviti po cijeni od 65 kuna za odrasle, a 35 kuna za djecu od 7 do 18 godina, za lokalitet Roški slap 35 kuna za odrasle i 25 kuna za djecu od 7 do 18 godina.

Na Facebook stranici Nacionalnog parka Krka zainteresirani se mogu prijaviti za vođenu edukativnu šetnju, uz pratnju članova Hrvatske gorske službe spašavanja, poučno-pješačkom stazom Stinice – Roški slap – Oziđana pećina, koja će se održati 18. rujna. Članovi Kluba prijatelja Krke nemaju dodatan trošak, a ostali plaćaju ulaznicu za Roški slap. Broj sudionika je ograničen.

Manifestaciju Europski tjedan mobilnosti organizira Europska unija, DG Environment, s ciljem produbljivanja svijesti javnosti i poticanja aktivnosti građana usmjerenih protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a samim tim poboljšanjem kvalitete života stanovnika europskih gradova.

Ovogodišnji Europski tjedan kretanja održava se pod sloganom Sigurno i zdravo uz održivu mobilnost (Safe and Healthy with Sustainable Mobility). Ta je tema odabrana zbog poteškoća koje su Europa i svijet osjetili tijekom pandemije COVID-19, te ukazuje na potrebu i mogućnost promjene nakon neočekivane zdravstvene krize.

Iskoristite Europski tjedan mobilnosti za isprobavanje novih oblika čiste mobilnosti, pronalaženje rješenja trenutnih prometnih izazova i mogućnosti napretka prema zdravijoj i održivijoj mobilnosti za gradove diljem Europe. Aktivno obilježite Europski tjedan kretanja u Nacionalnom parku Krka.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.