Posjetite Skradinski buk, najduži slap na rijeci Krki

Sedrene barijere, otoci i jezera tvore jednu je od najpoznatijih prirodnih ljepota Hrvatske. Smješten u Nacionalnom parku Krka, Skradinski buk može se razgledati tijekom cijele godine zahvaljujući mreži staza i mostova, koji omogućuju ugodnu i sigurnu šetnju.

No nije samo prirodna ljepota ono što privlači posjetitelje Skradinskom buku. U njegovoj blizini naime nalaze se obnovljeni mlinovi, valjavice i stupe, koje stoljećima koriste snagu vodenog toka. Uz poštivanje tradicijske arhitektonske vrijednosti, pojedini mlinovi uređeni su kao suvenirnice, dok su drugi pretvoreni u izložbene prostore za etnografsku zbirku.

Upravo je Etnoselo Skradinski buk u Nacionalnog parka Krka dobilo, u konkurenciji nekoliko tisuća lokaliteta, prestižnu nagradu na natjecanju Zlatni cvijet Europe (Entente Florale Europe), koju dodjeljuje Europsko udruženje za cvijeće i krajobraz.

U zimskim mjesecima, točnije do kraja ožujka po pristupačnijim cijenama možete posjetiti Skradinski buk. Do njega možete doći trima poučno-pješačkim stazama. Najduža pješačka staza, duga 3,4 kilometra, do Skradinskog buka dovest će vas iz Skradina. Staza je spojena s kružnom pješačkom stazom koja prelazi preko sedrenih barijera Skradinskog buka. To je ujedno i jedna od 14 biciklističkih ruta Nacionalnog parka Krka, koje omogućuju istraživanje manje poznatih, ali ne i manje fascinantnih, prirodnih ljepota.

Izvor: Nacionalni park Krka

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.