Ogulin se i ove jeseni pretvara u grad iz bajke

U Ogulinu sutra počinje drugo izdanje 17. Ogulinskog festivala bajke. Ovaj popularni festival koji tijekom tri dana trajanja privuče na tisuće posjetitelja iz cijele Hrvatske i šire, u grad pod Klekom još će jednom unijeti dašak bajkovitog stvaralaštva slavne hrvatske književnice Ivane Brlić-Mažuranić koja je rođena upravo u ovome gradu.

Program započinje već u jutarnjim satima u petak, kada svi posjetitelji mogu posjetiti make-up šator za oslikavanje lica, u 11 sati je na rasporedu tradicionalno polaganje vozačke dozvole za letenje na metli, a slijedi i niz radionica kao što su Stakleno-drvena priča, Vilinski kutak, Šuma u meni, Izrada dvoraca i mnoge druge. Na rasporedu su i brojne predstave, projekcije crtanih filmova i pripovijedanje bajki. A u popodnevnim satima koncert će održati Kim Verson, dok će nakon nje u večernjim satima nastupiti popularni Songkillersi.

Tijekom tri dana festivala mali i veliki moći će tako sudjelovati u radionicama, pogledati predstave i video projekcije, te uživati u raznovrsnom animacijskom programu na festivalskim scenama diljem grada prigodno nazvanih Regoč, Đulin vrt, Neva Nevičica, Stribor, Potjeh, Kosjenka i Domaći.

Tijekom festivala bajke održat će se i proslava Dana grada Ogulina pa će u subotu 10. rujna u Frankopanskom kaštelu okupljene zabavljati legendarne The Frajle. Osim toga, u sklopu proslave Dana Grada Ogulina održat će se i druge atrakcije vrijedne pažnje.

Ogulinski festival bajke besplatan je za sve uzraste, a organizira ga Turistička zajednica Grada Ogulina.
Detaljan program festivala dostupan je OVDJE, a sve novosti i informacije možete pronaći i na službenim Facebook i Instagram stranicama festivala.

Ogulinski festival bajke od 9. do 11. rujna još će jednom ove godine zabaviti male i velike svojim bogatim kulturno-umjetničkim programom te sve posjetitelje zaraziti dobrim raspoloženjem.

Izvor, foto: Turistička zajednica Grada Ogulina

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.