Online izdanje Festivala pijeska okupilo kreativce na ninskim plažama

Duge pješčane plaže poznati su zaštitni simbol kraljevskog grada Nina čije obale unutar plitke lagune okružuju mali otočić na kojem se smjestila tri tisuće godina starogradska jezgra. Preko pješčanih sprudova lagune pruža se pogled od kojeg zastaje dah na veličanstvenu planinu Velebit koja s morem tvori okvir prirodne scenografije iznimne ljepote povećavajući magičnost romantičnog Nina. Pri kraju toplog kolovoza na pješčane obale tradicionalno dolaze kreativci koji vole raditi skulpture od žućkastog pijeska i uživaju u takvoj vrsti zabave.

Festival pijeska, koji slavi ne samo prirodne ljepote Nina, već i šireg prostora Ninske rivijere, drugu godinu zaredom bio je prilagođen epidemiološkoj situaciji. Sedmo izdanje festivala sa sloganom “Čarolija koja nastaje i nestaje” održan je online, a tijekom tri dana održavao se na svim ninskim plažama: Kraljičinoj plaži, Ždrijacu, Bilotinjku, Prodorici i plaži Kampa Zaton.

Natjecatelji su mogli tijekom kupanja na njihovom omiljenom mjestu od pijeska izgraditi neku od vlastitih kreacija, a početnu i završnu fotografiju rada sa svojim podacima poslati putem društvene mreže ili na e-mail ninske turističke zajednice.

Iako su se tijekom festivala mogle vidjeti brojne skulpture od pijeska, a uostalom šetajući ninskim pješčanim obalama pronalaze se i dalje, na ovogodišnji poziv pristiglo je mali broj radova te je žiri odabrao samo najbolji. Nagrada je pripala Ivoni Bukvić i Lauri Zrilić iz Zadra, a obje su dobile po jedan zidni poster u obliku tapeta koji će ih podsjećati na zabavne trenutke provedene na plaži prigodom gradnje njihove kreacije.

Na kraju recimo i kako je logo, plakate i informativne letke ovogodišnjeg izdanja Festivala pijeska izradila mlada dizajnerica iz Privlake Tea Fazinić koja trenutno studira na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, a prijavila se u festivalski tim kao volonterka.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.