Opatija će i ove godine imati “Najljepši Advent uz more”

Opatija će, u prilagođenom obliku, održati Najljepši Advent uz more, a i ove će zime grad biti ukrašen svečanim blagdanskim ruhom. Zima u Opatiji donosi posebne draži i iskustva: miris punča i kuhanog vina, okus najfinijih slastica iz gradskih kavana, zvuk božićne glazbe u parkovima i na ulicama, šetnje na ljekovitom zraku uz samu morsku obalu te opuštanje uz posebne wellness tretmane u hotelima i spa-centrima.

Kako bi se izbjegla veća okupljanja ljudi na jednom mjestu Najljepši Advent uz more širi se na područje cijelog grada. Raskošna božićna dekoracija koja je prošle godine pretvorila Park sv. Jakova u omiljenu pozadinu za blagdanske fotografije, ove će godine biti postavljena i u poznatom Parku Angiolina. Posebno zanimljive bit će izložbe klasičnih haljina izrađenih isključivo od prirodnih materijala opatijskih parkova te ona posvećena Orašarima, unikatnim umjetničkim likovima koji su postali zaštitni znak opatijskog Adventa.

Opatija voli svoj “čokoladni” advent

Članak se nastavlja ispod oglasa

Najljepši Advent uz more ispunit će i obiteljski odmor bogatim doživljajima. I roditelji i djeca uživat će u istraživanju pješačkih, planinarskih i biciklističkih staza u opatijskom zaleđu ili opuštenoj šetnji kroz grad raskošno uređen blagdanskim dekoracijama. Posebice ako se nakon toga zaslade pralinama u maloj opatijskoj tvornici čokolade ili ukusnim tortama i kolačima u poznatim kavanama. Opatija u prosincu, posvećena je čokoladi, a tako će biti i ove godine dok traje Najljepši Advent uz more. Kavane, lokali i restorani blagdanske dane će zasladiti velikim izborom čokoladnih delicija, koju će pratiti i brojna iznenađenja i akcije.

Opatija je grad koji osvaja svojom ljepotom, arhitekturom, tradicijom i ponudom. Bajkoviti parkovi s Orašarima “na straži”, nenadmašna ljepota adventskih dekoracija, gastronomski specijaliteti inspirirani blagdanskim obiljem te čokoladne delicije kao “šećer na kraju” učinit će Najljepši Advent uz more nezaobilaznim doživljajem ove zime.

Opatija će Najljepši Advent uz more održati u skladu s epidemiološkim mjerama. Manifestacija započinje 28. studenog 2020. i trajat će do 2. siječnja 2021.

Naslovna fotografija: Facebook Visit Opatija

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.