Opatija i Galešnjak na Forbesovoj listi najromantičnijih destinacija za Valentinovo

U susret Valentinovu, Danu zaljubljenih, utjecajni američki časopis Forbes objavio je listu 16 najromantičnijih destinacija u Europi među kojima su se našle čak dvije hrvatske destinacije, Opatija i otočić Galešnjak, izvijestila je direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u SAD-u Ina Rodin. 

Opatija je predstavljena kao mondeno obalno odmaralište i dragulj kvarnerskog područja, čija turistička tradicija seže još u 19. stoljeće. Izdvojene su jedinstvene opatijske vile i hoteli okruženi egzotičnim vrtovima, parkovima i morem, ali i poznata proizvodnja čokolade. S druge strane, za obilazak otočića Galešnjaka predložene su mogućnosti otkrivanja ovog otoka u obliku srca brodom ili zrakoplovom s panoramskim pogledom na Zadar i Kornatski arhipelag. 

Riječ je o izboru najromantičnijih destinacija za Valentinovo kojeg je sastavila organizacija European Best Destination Organization (EBD), a uz dvije hrvatske destinacije, na popisu su se našli portugalski otok Porto Santo, Špičnik u Sloveniji, talijanski Burano, Dinard u Bretanji, Oia na grčkom Santoriniju, Mijas u Andaluziji, Polperro u engleskom Cornwallu, jezero Como u Italiji, Algarve u Portugalu, Sveti Stefan u Crnoj Gori, Gdansk i Sopot u Poljskoj, Rossa u Švicarskoj, Rothenburg Ob der Tauber u Njemačkoj te Preveli na Kreti. 

GALEŠNJAK JE NAJPOZNATIJE JADRANSKO SRCE

Inače, srcoliki otok Galešnjak jedna je od ljepota koja krasi Hrvatsku obalu i naglašava koliko je naša turistička ponuda posebna i jedinstvena. Naime, Galešnjak je otočić smješten u Pašmanskom kanalu između otoka Pašman i mjesta Turanj na kopnu, a nevjerojatan je upravo zato što slovi za najpoznatije jadransko srce. Galešnjak je poznat kao Otok ljubavi zbog svog srcolikog oblika, a mnogi turisti iz godine u godinu posjećuju taj ljubavni, nenaseljeni otok jer je uistinu poseban i na svijetu ih u tom obliku postoji tek tri.

OPATIJSKI HOTELI PUNI ZA VIKEND

Da vlada veliki interes za Opatijom potvrđuje  činjenica da su  za nadolazeći vikend smještajni kapaciteti većine od 11 otvorenih opatijskih hotela već popunjeni. Opatijski hotelijeri svojim su atraktivnim ponudama za Valentinovo privukli  brojne domaće goste koji će u Opatiji uživati šetnjom romantično uređenim parkovima i Lungomarem kao i u wellness programima i uvijek vrhunskoj gastronomskoj ponudi hotelskih restorana.

Kao kruna ljubavnog vikenda, ove subote, 13. veljače, u Opatiji se održava veliki glazbeni spektakl,  izbor hrvatske pjesme za  Eurosong „Dora“ koja okuplja hrvatsku glazbenu kremu, a romantičnu atmosferu Valentinova u Opatiji dodatno će obogatiti i koncerti Marka Tolje „All you need is love“ koji će se održati u velikoj dvorani centra Gervais 12. i 14. veljače.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.