Nesvakidašnji događaj u Gorskom kotaru: Opera na dnu jezera!

Tradicionalna romantična avanturu u prirodnom teatru ove godine 15. kolovoza u posebnom i neviđenom izdanju. Naime Gorski kotar mjesto je uistinu nesvakidašnjeg događanja pod zvijezdama na Lokvarskom jezeru.

Na dnu Lokvarskog jezera održat će se operna večer što je uistinu nesvakidašnje iskustvo. Podsjećamo umjetno odnosno akumulacijsko jezero u Lokvama od sredine svibnja pa sve do kraja ljeta ispražnjeno je zbog poslova remonta i svih ostalih zahvata vezanih za održavanje.

Jezero je nastalo izgradnjom brane kojom je zaustavljen tok rijeke Lokvarke. Na pojedinim mjestima jezero je duboko i do 40 metara. Pruža se sve do podnožja Risnjaka, što čini jedinstvenu vizualnu razglednicu Gorskog kotara.

Prvi puta nakon 22 godine jezero je ispražnjen, a jedinstvena šetnja dnom isušenog jezera najtraženija je turistička atrakcija Gorskog kotara ove godine. Razgledati nekadašnje Lokvarsko polje, kao i ostatke naselja Srednji Jarak s ostacima kuća, pilana i gostionica koje su davno tu postojale svakako je zanimljiva prilika.

Još posebniji bit će i događaj u okviru manifestacije Žabarsko ljeto 15. kolovoza od 20,00 sati “Opera na dnu jezera” u izvedbi članova obitelji Tuhtan – otac Marin Tuhtan (tenor), majka Goranka Tuhtan (mezzosopran) te njihove dvije kćeri – Paulina (na violini) i Marie (na klaviru) uz goste: Kristina Kolar (sopran), Robert Kolar (bariton) i Filip Fak na klaviru te voditeljicu Slavicu Kljaić i ostali gosti iznenađenja.

Točna lokacija na kojem se održava opera pod zvijezdama, a na dnu isušenog Lokvarskog jezera ke kod starog motela nedaleko od Kuća čuvara brane, a imamo i Google lokaciju da ne zalutate na dnu jezera.

Naslovna fotografija: Lokvarsko jezero, izvor fotografije: Lynx and Fox

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.