Otkrij središnju Istru u jesen kroz besplatna vođena pješačenja

Gosti koji dolaze u središnju Istru najčešće traže aktivan odmor, istražuju prirodne i kulturne atrakcije te uživaju u lokalnoj enogastronomiji. Upravo stoga Turistička zajednica središnje Istre ove godine, kao nastavak svoga ljetnog programaOtkrij središnju Istru – organizira i jesenski, naziva Otkrij središnju Istru u jesen.

Besplatna vođena pješačenja pod nazivom Explore central Istria in Autumn, odnosno Otkrij središnju Istru u jesen održat će seu općinama Gračišće, Pićan, Karojba i Sveti Lovreč naziva. Razgledi će biti organizirani tijekom tri subote u studenom, odnosno 5., 12. i 19. studenog 2022. s početkom u 9:00 sati.

Tri datuma – tri staze 

U prvu subotu 5. studenog pješači se Stazom svetog Nicefora s dionicom Gavranovo krilo (716). Kružna je to pješačka staza koja započinje u Gračišću, prolazi kroz Pićan te se vraća u Gračišće i duga je 11.1 kilometar. Jedna od atrakcija na stazi je, kao što samo ime kaže, slap Gavranovo krilo, a sve ostale morat ćete sami otkriti na pješačenju.

Druge subote 12. studenog rezerviran je za pješačenje Stazom Quadruvium (717). Kružna je to pješačka staza na području općine Karojbe, a njezino ime Quadruvium latinska je riječ za raskrižje, po kojoj je Karojba dobila ime. Uživat ćemo u pogledu na dvije vrtače – Sopajac i Gavranik, ali i u još nekim povijesno značajnim mjestima.

Posljednje pješačenje bit će 19. studenog na Stazi San Lorenzo II (719), kružnoj pješačkoj stazi na području Svetog Lovreča. Lagana je to obiteljska staza u povijesno vrlo značajnoj općini čije središte čini mjesto Sveti Lovreč, takozvani utvrđeni grad – muzej.

Turistička zajednica središnje Istre ulaže u uređenje novih pješačkih i biciklističkih staza te vjeruju kako će ove jeseni ljubitelji aktivnog odmora doći i upustiti se u istraživanje njihovih novih staza. Naime, TZSI je u veljači na “Javni natječaj za dodjelu sredstava za projekte udruženih turističkih zajednica u 2022. godini” prijavila pet projekata. Na Javnome je natječaju TZSI-ju, kao jedinoj turističkoj zajednici područja u Istri, odobreno 582.524,40 kuna potpora za ovogodišnje projekte. Projekt Razvoj ponude aktivnog turizma središnje Istre – Obilježavanje pješačkih i biciklističkih staza sufinanciran je sa 117.827,50 kuna.

Svi zainteresirani za besplatna vođena pješačenja moraju se prijaviti jer je broj sudionika ograničen. Prijave se zaprimaju na adresu elektroničke pošte info@central-istria.com. Dođite i otkrijte središnju Istru u jesenskim bojama!

Izvor fotografija: Turistička zajednica središnje Istre

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.