Ovo su najbolje obiteljske plaže u Istri

More istarskih plaža besprijekorno je čisto, a njegova čistoća redovito se kontrolira. U Istri se more analizira na 203 plaže, a dosadašnje su analize pokazale da je na njima more visoke kakvoće, jedno od najčišćih u svijetu. Neke od istarskih plaža nagrađene su prestižnom Plavom zastavom, međunarodno priznatom oznakom za očuvanje prirode.

Evo prijedloga idealnih plaža za obiteljsko uživanje u čistom moru, suncu i zajedničkim trenucima.

Sol Polynesia, naselje Katoro kod Umaga


Ova plaža pruža sve sadržaje koje mlada aktivna obitelj može poželjeti. Nadomak plaže nalaze se dva atraktivna otvorena bazena i prostrane travnate površine na kojima možete igrati nogomet ili badminton. Tu su i restoran i bar u kojima s obitelji uživajte u odličnoj ponudi raznih jela s roštilja.

Plaža je dijelom betonirana, a dijelom kamenita. Jedan njezin dio zaklonjen je sjenom velikih krošnji borova koje pružaju ugodnu hladovinu za roditelje dok se djeca igraju u plićaku. Iznad plaže nalaze se dječje igralište i teniski tereni.

Lanterna, Rabac

Lijepa šljunčana plaža s blagim ulazom u more nalazi se uz turističko naselje, a do nje ćete doći laganom šetnjom stazicama kroz slikovitu šumu koja će vas zakloniti od zraka sunca. Na plaži možete unajmiti ležaljke i suncobrane, kao i razne rekvizite za sportove na plaži i vodi.

Za vašu sigurnost brine spasilačka služba koja motri plivače tijekom cijelog dana. Zbog uređenosti i izuzetne kakvoće mora, Lanterna je nagrađena Plavom zastavom. Poslije kupanja osvježenje pronađite u baru, gdje se na kraju dana možete zabaviti osluškujući zvukove mora ili čak možete zaplesati.

Havajska plaža na poluotoku Verudela, Pula

Plažu Havajsko pronaći ćete u blizini turističkog naselja Verudela Beach, u uvali ispod hotela Park Plaza Arena. O njoj smo detaljno pisali ovdje. Uživajte na šljunčanoj plaži s postepenim ulazom u more. Plaža je idealna za obitelji s malom djecom koja se mogu bezbrižno zabavljati u plićaku.
Ako ste željni adrenalinskih izazova, u blizini se nalaze visoke stijene s kojih možete skakati u azurno more.

Bijeca, Medulin

Zadivljujuća medulinska rivijera bogata je plažama i brojnim otočićima razasutim uz obalu. Najpoznatija plaža u Medulinu je pješčana plaža Bijeca, duga više od kilometra. Ulaz u more izuzetno je blag pa je plaža prikladna za djecu i ljude treće životne dobi. Mlade će privući igra odbojke u plićaku.

Na Bijeci unajmite ležaljke i suncobrane te se opustite dok se djeca zaigrano spuštaju niz obližnji akvagan. Kada se nauživate sunca, iznad plaže pronađite mjesto za svoju obitelj u ugodnoj sjeni stabala.
Bijeca je doista plaža na kojoj bezbrižno možete provesti čitav dan. Zatrebate li išta, u blizini je Medulin s bogatom ponudom raznovrsnih restorana, trgovina i barova.

Foto: https://www.valamar.com/en/hotels-rabac/valamar-girandella-resort

Girandella, Rabac

Girandella je predivna šljunčana plaža sa stjenovitim i betoniranim dijelovima, koja je zbog svoje uređenosti i čistoće mora zaslužila Plavu zastavu.

Na plaži unajmite ležaljke, provozajte se pedalinom po kristalno čistom moru ili odaberite skijanje na vodi. Po uređenom šetalištu uz more vozite bicikl ili se jednostavno opustite uz ugodnu šetnju oplemenjenu mirisima borova i mora.

Na Girandelli uživajte u ljetnim radostima tijekom cijelog dana jer se u blizini nalaze brojni restorani, barovi i trgovine te poznati ronilački centar.

Foto i izvor: Istra.hr

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.