Znate li gdje se krije uvala Havajka na hrvatskoj obali?

Uvala Havajka ili Havajska plaža najpoznatija je plaža na Verdueli, omiljenom dijelu Pule za sve turiste, ali i domaće kupače. Verudela je poluotok koji obiluje uvalama i plažama od šljunčanih, kamenih, skrivenih divljih za ljubitelje avanturizma, te naravno onih uređenih i opremljenih. Verudela je uistinu najomiljenija destinacija svih turista koji dođu u Pulu upravo zbog raznolikih uvala i plaža koji će zadovoljiti i one najizbirljivije. No ipak upravo Havajka se posebno izdvaja te smo je odabrali za najfotogeničniju plažu Istre jer upravo ovu uvalu naći ćete na najviše fotografija posjetitelja.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Havajka je omiljena plaža u Puli, a zanimljiva je po svojoj tirkiznoj boji mora te bijelom oblom kamenju. Omiljena je destinacija obitelji s djecom, ali i svih generacija ljubitelja mora i plaža. Smještena je između stijena i s nje se pruža prekrasan pogled na kristalno more oko Verudele koja je poznata i po zalascima sunca, najviše onome kod Zlatnih stijena koje su dobile ime po boji koje dobiju kada sunce zalazi na stjenovitim plažama.

Havajka, iako smještena među stijenama, ima lijepo uređeni prilaz i do nje ćete lako doći i sa malom djecom, koja će sigurno uživati u kupanju u tirkiznom i kristalno čistom moru, ali i slaganju oblutaka bijele boje u piramide što je ovdje uobičajeni prizor nastao iz dječjih kreacija i mašte.

Na Verudeli je i omiljeni turistički kompleks Park plaza Verduela, koji privlači veliki broj turista iz cijeloga svijeta i sadržajno gostima pruža sve na jednom mjestu, a ovdje je i poznati pulski Aquarium koji čuva 250 vrsta zanimljivih živih organizama.

Zaronite i istražite i podmorje ove zanimljive i posebne uvale koje spada među najljepše u Hrvatskoj.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.