Ovog vikenda svi žele u Gorski kotar, donosimo popis otvorenih skijališta i sanjkališta

Gorski kotar i ovog vikenda je najprivlačnija hrvatska destinacija za sve ljubitelje zimskih radosti. Ceste su prohodne obvezna je naravno zimska oprema uobičajena za zimu i putovanja prema skijalištima, a do zimskih radosti u Hrvatskoj vozite se autocestom. Za lakše snalaženje Gorskim kotarom na raspolaganju je i interaktivna karta dostupna na LINKU.

Popis svih sanjkališta uz osnovne informacije dostupan je OVDJE. Osim sanjkanja, alpskog skijanja, izrade snjegovića ili grudanja Gorski kotar nudi i skijaško trčanje poznato i kao nordijsko skijanje.

/// Stiže nam snijeg – Gorski kotar i njegova sanjkališta vas čekaju

Turistička zajednica Gorskog kotara objavila je popis sanjkališta koja će sigurno biti otvorena ovog vikenda. Sanjkše tako ovog vikenda spremno očekuju Gorski park Kupjak – Čelimbaša, TIC MrkopaljDelnice – sanjkalište iza Srednje škole (sanjkališta sa vučnicom), Vujnovići Vrbovsko kod Planinarski dom Kamačnik, Planinski Centar Petehovac Delnice, Brvnara Tršće – Kuća Djeda Božićnjaka te Ravna Gora kod Bistro Breza (sanjkališta bez vučnice).

Platak otvoren, puše bura

Na Platku jedinom skijalištu s pogledom na more, danas ( petak 27. siječnja ) pada snijeg, trenutna temperatura je -7, ali je osjet bitno drugačiji zbog bure koja trenutno puše brzinom od 50 kilometara na sat. Planirate li dolazak, jako dobro se odjenite i prije polaska svakako provjerite aktualne prometne informacije kao i obavijesti na službenim stranicama.

Otvorene su staze Radeševo 1, Turistička i Baby staza, a sanjkanje je moguće na sanjkaškoj stazi uz Baby lift. Od 9 do 16 sati na Platku rade žičare Radeševo te pokretne trake Radeševo i Baby lift. Za sve informacije posjetiteljima su na raspolaganju djelatnici Goranskog sportskog centra u info kućici pored parkirališta.

Jela od divljači, gljive i štrudla od borovnice

Gorski kotar osim zimskih radosti nudi i zanimljivu gastronomsku ponudu. Boravak na svježem zraku otvori apetit, a u lokalnim gostionicama i restoranima pronaći ćete maštovita jela od divljači, gljiva i ostalih plodova gorja. Delicije poput štrudle od borovnice, gulaša od divljači, vrganja, žabljih krakova, veprića pod pekom, pastrva… samo su dio Goranske gastronomske ponude o kojoj više možete doznati OVDJE.

/// Gorski Kotar poznat je po jelima od divljači, no bez ovog deserta nitko ne silazi s gorja

Idilične kuće za odmor

Smještaj je teško rezervirati u zadnji tren, a možemo vam pomoći s preporukom nekoliko kuća koje su idealne za odmor u svim godišnjim dobima u zelenom srcu Hrvatske. Zimska idila…Kućica na osami uz snijeg i pahulje vani, a kamin unutra i zvuk pucketanja vatre uz miris tople čokolade i toplo pečenih keksića. Ovo je zimska bajka kakvu većina nas zamišlja kada pomisli na zimski odmor. Popis naših preporuka za smještaj u Gorskom kotaru potražite OVDJE i OVDJE.

/// Kuće u Gorskom kotaru u kojima su blagdani zimska bajka, a ljetovanje prava idila

Naslovna fotografija: Turistička agencija Poonkt

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.