Ovoga vikenda u Crikvenici otkrijte hedonizam

Nakon izuzetno uspješnog otvaranja manifestacije proteklog vikenda, kreativna priča podrške lokalnoj i hrvatskoj proizvodnji. “Balustrada spring walks” nastavlja se do 12. lipnja. Riječ je o manifestaciji koja spaja najbolje iz svijeta hedonizma – odličnu glazbu i izvrsnu gastronomsku ponudu, druženje domaćih i gostiju, šušur i šetnju koja će vas u laganom ritmu provesti kroz okuse, mirise i zvukove u kojima ćete uživati.

Program “Balustrada spring walks” za ovaj petak posjetiteljima sprema food pairing “Kraljica & prisnac”, u kojem će se sljubiti zagorski pjenušac od lokalne sorte kraljevine i bribirski prisnac, a tu je i “Sorbeto party”, kojim će ovo klasično piće biti predstavljeno u novom ruhu. Za glazbenu će se podlogu pobrinuti DJ Zozo na temu “The weekend starts here”.

Subota je rezervirana za “Cook show” u kojem će se lokalno jelo – crikveničke lazanje s pestom od rikule i oraha, cherry rajčicama i mrvljenim domaćim škripavcem – kuhati sa sauvignonom, a kasnije slijedi predstavljanje destilerije Old gods iz Međimurja, na kojem će se moći kušati njihov gin, absinth i calvados. Ritam suboti davat će ponovo DJ Zozo.

U nedjelju nas očekuje Cocktail show barmena Matije Baričevića koji će pripremati koktele s vinom, te “Dolce vita” DJ Borisa. Sva tri dana gosti manifestacije će moći uživati i u ponudi Wine bara, Craft beer bara i Gin & tonic bara.

Prepustite se jedinstvenoj atmosferi na crikveničkoj ljepotici Balustradi, jer “Balustrada spring walks” i ovaj vikend nastavlja biti središte dobre glazbe, zabave, smijeha i pomno birane gastro ponude čak i za najizbirljivija nepca. Više o manifestaciji i programu možete naći OVDJE.

No nije to sve što bi vas moglo zanimati ovoga vikenda, jer Crikvenica je 3. i 4. lipnja domaćin izložbeno-prodajnog sajma suvenira, vina i autohtonih proizvoda “Kvarner Expo”. Nakon dvije godine pauze, ova se tradicija nastavlja na crikveničkom Trgu Stjepana Radića. Sajam organizira Obrtnička komora Primorsko-goranske županije u suradnji s Udruženjem obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske obrtničke komore, Primorsko-goranske županije, Grada Crikvenice, Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Kvarnera, Turističke zajednice Grada Crikvenice i hotelskog poduzeća “Jadran” d.d.

“Kvarner Expo” je idealna prilika za izlaganje raznih izvornih suvenira i uporabnih predmeta, ukusnih domaćih proizvoda, slastica, vina, likera, rakija te brojnih drugih zanimljivih proizvoda. Osnovni su ciljevi sajma profiliranje manjih proizvođača orijentiranih na proizvodnju autohtonih prehrambenih proizvoda ili suvenira, koji će dobiti priliku za promociju, izlaganje, prodaju i razmjenu iskustava. Posjetiteljima će pak biti pružena mogućnost degustacije i kupnje kvalitetnih proizvoda te upoznavanje s vrijednim dijelom hrvatske tradicije i specifičnostima koje naša zemlja nudi.

Svečano otvorenje sajma je u petak, 3. lipnja u 12 sati, a više informacija potražite na LINKU.

Foto: Turistička zajednica Grada Crikvenice

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.