Pet ideja za savršeni obiteljski izlet u prirodi

Posljednjih godina sjever Hrvatske postaje sve zanimljiviji turistima željnim otkrivanja prirode, običaja i ljudi, uživanja u izvornim jelima, mirisima, užitka u vremenu i miru i neposrednom kontaktu s domaćinima

Posjetite Varaždinsku županiju i dopustite da vas očara svojim pričama i pruži vam nezaboravno iskustvo. Doživjet ćete jedinstvenu atmosferu starih dvoraca i kurija, baroknih crkava i samostana, čuti mistične legende i povijesne priče o zmajevima, templarima, nimfama ili čudesnom pretvaranju vina u Kristovu krv.

Uživajte u najboljim kulturnim manifestacijama, međunarodnim festivalima i atraktivnim povijesnim priredbama. Donosimo vam preporuku za savršen izlet u varaždinski kraj na pet idiličnih lokacija.

Stvorite uspomene u idiličnom krajoliku Trakošćana

Uzmite dekicu za piknik i spremite se na potpunu uživanciju u podnožju dvorca Trakošćan. Predah između ljenčarenja iskoristite za šetnju 5 kilometara dugom poučnom stazom oko jezera, a cijeli prostor možete razgledati pedalirajući jezerom.

Odlična zabava na Varaždinskom moru

Kupalište Aquacity ili popularno “Varaždinsko more” pravi je izbor za ljetno osvježenje uz brojne sportsko-rekreacijske sadržaje. U predahu od kupanja, zaigrajte tenis, mali nogomet, odbojku na pijesku ili mini golf, dok će dječje igralište s toboganima, ljuljačkama i pješčanicima razveseliti najmlađe.

Svijet prirode – raj za najmlađe

Uz staru cestu Varaždin-Zagreb, u blizini Varaždinbrega svakako posjetite Svijet prirode. Uz prekrasnu i gotovo netaknutu prirodu upoznajte hrvatske autohtone životinje. Radionice, kamp i brojni drugi sadržaji posebno će razveseliti djecu i učiniti im boravak u prirodi najzabavnijim iskustvom.

Agroturizam Požgaj – oaza zelenila

Na trenutak ostavite tehnologiju, stres i ubrzani način života iza sebe. Na samom ulazu u Veliki Bukovec, nedaleko Ludbrega dobrodošlicu će vam poželjeti pony konji Ada, Indy, Stela, Rita, magarica Greta, ovce, koze, kravica, domaće koke, patke i guske. Očekuje vas i ukusna domaća hrana uz boravak i druženje na svježem zraku.

Arboretum Opeka

Prošećite jedinim arboretumom u kontinentalnoj Hrvatskoj i otkrijte brojne egzotične vrste bilja koje se ovdje nalaze. Arboretum Opeka mjesto je jedinstvene harmonije, mira i spokoja, gdje je još uvijek moguće svim osjetilima doživjeti ljepotu i kreaciju prirode.

/// Sedam kuća za odmor s pričom u Varaždinskoj županiji koje morate posjetiti

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.