Pjenušavi srijemski doručak u najistočnijem vinogradu Hrvatske

Ovogodišnji Pjenušavi srijemski doručak u vinogradu održat će se 10. srpnja na položaju Radoš vinarije Papak, a u organizaciji Salona pjenušavih vina Zagreb, Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije i hotela Dunav.

Premijera novih vina i bogata ponuda srijemskih specijaliteta

Cilj pjenušavoga srijemskoga doručka je okupiti vinare, proizvođače pjenušaca, njihove stare i nove kupce, ljubitelje pjenušaca, na neobaveznom, ugodnom druženju uz mjehuriće i srijemske specijalitete, na mjestu gdje vino nastaje – u vinogradu. Doručak će pripremiti hotel Dunav, nedavno proglašen šampionom osmog Suncokreta ruralnog turizma, a ponuda će biti bogata, kako priliči Srijemu. Poslužit će se kulen, kulenova seka, sirevi (kravlji, podlijevani, tvrdi s paprikom, orasima, dimljeni) zapečene flekice sa šunkom i sirom, taške, rezanci s orasima i makom, kiflice, voće…

///Popularni srijemski doručak možete djelomice napraviti i kod kuće

Nakon kušanja pjenušavih vina, na početku srijemskoga doručka, svaki će vinar ponuditi premijeru jednoga novog vina – “En primeur SRIJEM” (Buhač, Čobanković, Herceg, Iločki Podrumi, Papak, Trs). Za dodatni poseban ugođaj pobrinut će se sastav Sing Song Swing. Pomoć pri serviranju pružit će učenici Srednje strukovne škole Vinkovci u organizaciji Regionalnog centra kompetentnosti.

– U jednom doživljaju Pjenušavi srijemski doručak spaja ugođaj neposrednog doticaja s prirodom, okuse i mirise vina i doživljaj autohtone, domaće hrane koju su naši vinogradari jeli desetljećima unazad. Hrana i vino ljube se na puno načina, a ovdje su sljubljeni neposredno u doticaju s izvorom – vinogradom, trsom, vjetrom i suncem. Idemo u susret onome što volimo – u susret vinima Srijema, obroncima Srijema i plodovima Srijema. Iskreno, autentično i neposredno, karakteristike su svakog istinskog doživljaja. Doživite pjenušava vina Srijema u Srijemu!, najavila je Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije.

///Rukavica je bačena: Srijemski doručak ozbiljna konkurencija tradicionalnom engleskom doručku

Program Pjenušavog srijemskog doručka:

  • 09:30 – dolazak gostiju
  • 10:00 – pjenušci dobrodošlice
  • 10:15 – otvorenje, pozdrav i uvodni govor
  • 10:30 – doručak u vinogradu uz glazbu
  • 13:00 – “En primeur” SRIJEM
  • 14:00 – završetak događaja

Obavezne su rezervacije na brojeve 098 710 644 (Snježana Papak), 098 346 851 (Mladen Papak). Broj mjesta je ograničen. Cijena Pjenušavog srijemskog doručka je 100 kuna.

Pjenušavi srijemski doručak – upute i prijedlozi organizatora za posjetitelje

Nakon doručka, gosti mogu otići na ručak u restorane u Iloku (uz posebne rezervacije) ili nastaviti upoznavati vina u kušaonicama/ podrumima vinara koji su sudjelovali na doručku. Također organizatori Pjenušavog srijemskog doručka nude i prijedloge za ručak, a za one koji će se u Vukovarsko-srijemskoj županiji zadržati duže tu su i prijedlozi za noćenje. Događaj će biti dijelom programa Dunav Art Festivala.

Na Pjenušavi doručak ponesite svoje dekice, neku dobru knjigu, odjenite ugodnu odjeću, kremice sa zaštitnim faktorima, šešire – i puno dobre volje. Pokušajte zaboraviti mobitele, opustite se – i pripazite na blizinu srpske mreže, koja je poprilično skupa, a blizu smo granice… (isključite mobilne podatke!). Druženje s vinarima i drugim ljubiteljima pjenušaca dignut će vas među zvijezde, srijemski doručak vratit će hrani izvorne okuse, pa ćemo zajedno kušati zvjezdice u čaši kako je, navodno, rekao otac šampanjaca Dom Pérignon. Da ipak ne bude previše zvjezdica, preporučamo piti puno vode i držati se hlada.

Fotografije: Julio Fangen

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.