Plaže u Crikvenici i okolici: Povedite svog kućnog ljubimca i zabavite se uz sadržaje za cijelu obitelj

Koliko je Rivijera Crikvenica prekrasna u svako doba godine smo pisali i ranije. Plaže u Crikvenici i okolici među najljepšima su na hrvatskoj obali, a čist zrak, ljekovite kapljice morske soli, aromatično bilje te zeleni parkovi i šetnice neodoljivi su razlozi za dolazak na jednu od najpoznatijih jadranskih rivijera.

Crikvenička je rivijera jedan od najslikovitijih dijelova obale Jadranskoga mora jer spaja morski krajolik, zeleno zaleđe i kontinentalni šumski predio sa savršenom klimom koja osvježava ljeti. I upravo zato jer je Rivijera Crikvenica prepoznata kao rivijera s najljepšim i uistinu posebnim plažama. Na jednoj od njih se čak i vaš pas može osladiti kolačićima i pivom za pse dok druge pružaju zabavne sadržaje za cijelu obitelj. Nema potrebe za duljenjem, 7 najljepših plaža slijedi u nastavku.

Gradsko kupalište Crikvenica

U samom srcu Crikvenice – 200 metara od centra grada, smjestilo se popularno gradsko kupalište. Riječ je o šljunčanoj plaži s pješčanim dijelovima, plitkim dnom i prirodnom hladovinom.

Ondje ste opskrbljeni tuševima, kabinama za presvlačenje, sanitarnim čvorovima, a osiguran je parking. Na Gradskom kupalištu ne manjka ni zabavnog sadržaja pa će se mnogima svidjeti informacija kako se ondje možete zabavljati na toboganu ili osvježiti uz sladoled u ugostiteljskom objektu.

plaže u crikvenici, gradsko kupalište crikvenica

Plaža Balustrada

Šljunčana plaža Balustrada proteže se središtem Crikvenice, a zajedno s Gradskim kupalištem je duga 1,5 kilometar. Ondje su i stjenovite površine, mnogima omiljene za sunčanje pa se najbrže popune. Ako već pikirate mjesto za ručnik na stijeni – imajte na umu krenuti ranije kako bi izbjegli gužvu. Zelene površine u pozadini plaže okružene su drvećem koje pruža hlad. Na plaži si hladovinu možete osigurati i na iznajmljenoj ležaljci i suncobranu.

Ljubitelji aktivnog odmora i rekreacije na plaži doći će na svoje uz tenis, vaterpolo, picigin ili odbojku na pijesku, a oni koji bi radije ljenčarili opustit će se u cocktail baru.

*Preporuča se vodena obuća prilikom kupanja na plitkoj obali.

Plaža Omorika

Šljunak pod prstima, jutarnja kavica na plaži i aquapark za najmlađe – tako će vam izgledati dan na ovoj plaži. Smještena je na crikveničkoj rivijeri u blizini mjesta Dramalj ispod istoimenog hotela “Omorika”.

Udaljena je samo dva kilometra južnije od centra mjesta pa mnogi ovdje stižu pješice, ugodnom šetnjom uz more. Podloga plaže je kombinacija šljunka i betona, a hladovinu na dijelovima plaže pružaju stoljetni borovi. Omorika pruža apsolutno sve što vam može zatrebati. Tako nemate potrebu nositi previše stvari, jedino se osigurajte dovoljnom količinom vode, ako ste odlučili šetati do nje.

plaža omorika crikvenica, plaže u crikvenici

Na plaži su postavljeni tuševi, osigurani su sanitarni čvorovi te ležaljke i suncobrani za najam. Svi željni sportskih aktivnosti mogu zaigrati tenis na terenima ispod hotela, a postavljen je i teren za odbojku na pijesku i najam jet-skia.

Jedini nedostatak su moguće gužve s obzirom da je ova plaža vrlo popularna.

Znate li koja je najbolja plaža za pse u Hrvatskoj?

Ona u Crikvenici – i to plaža s barom za naše najbolje prijatelje! Crikvenica je poznata kao pet friendly destinacija, gdje se nalaze plaže na kojima psi mogu nesmetano i slobodno šetati, igrati se sa svojim vlasnicima, uživati u moru i zajedničkoj igri.

Popularna Monty’s Dog and Beach bar je šljunčana plaža u lučici “Podvorska”, a ono čemu se vlasnici posebno raduju je bar za pse. Ako nemate sa sobom omiljene kolačiće svoga psa, ne morate se brinuti, jer tu je pravi gastronomski raj za vaše kućne ljubimce.

Monty's Dog and Beach, plaže u crikvenici

Ovdje prestaju sva pravila oko naručivanja hrane i piće u kafiću na plaži, jer u Monty’s Dog Beach Baru glavnu riječ vode ipak naši četveronožni ljubimci. Stoga, nemojte se čuditi ako vidite velikog ovčara kako stoji s prednjim šapicama na šanku, malog pekinezera koji sjedi za stolom ili pak dogu koja uživa u pivu, tekućem ekstraktu govedine i piletine. U ponudi se nalazi i pseći sladoled, čips i ostale poslastice – istaknuli su iz Riviera Crikvenica.

*Na plaži je dozvoljeno neometano kretanje pasa svih vrsta bez obavezne upotrebe povodaca ili bilo kojih drugih ograničenja, a dozvoljene su i ležaljke i suncobrani u vlastitom aranžmanu.

Vau, vau, tko dolazi na najbolji morski provod uz pivo sa svojim najboljim prijateljem?

Plaža Podvorska

Ovo je još jedna plaža za kućne ljubimce na kojoj se nalazi nadstrešnica za pse kao i tuševi namijenjeni isključivo vašim četveronožnim prijateljima. Plaža je smještena u Crikvenici pokraj lučice ”Podvorska” točno 300 metara južno od ušća rijeke u Jadran.

Prilaz u more je postepen i lagan, a s obzirom da baš i nema prirodnog hlada, možete iznajmiti ležaljku i suncobran. U blizini su ugostiteljski objekti ako se poželite osvježiti ili nešto pojesti. Kao posljednju točku dodajmo kako će vas oduševiti pogled koji se s plaže pruža na otok Krk.

Poli Mora, Selce

Ovo je mnogima omiljena plaža u Selcu, nedaleko od same Crikvenice. Do plaže možete doći i javnim prijevozom, a ako dolazite osobnim automobilom osigurana su vam parkirna mjesta u blizini.

Fina šljunčana plaža s prošaranim betonskim i pješčanim dijelovima nudi raznoliku ponudu (trampolin, najam pedalina, tobogan) za kupače koji uživaju u kupanju u plitkoj obali, a pristup moru nadziru spasioci. Poli Mora također ima tuševe, svlačionice te najam suncobrana i ležaljki. Obroci na plaži dostupni su na pješačkoj udaljenosti u koktel baru i restoranu.

Plaža Kačjak, Dramalj

Plaža Kačjak je većim dijelom šljunčana plaža s dijelovima koje čine betonirane površine. Smještena je u Dramlju, klasičnom primorskom mjestašcu u blizini Crikvenice.

Idealna je za sve dobne skupine, a djecu će posebno razveseliti vodeni park u moru. Ako ipak niste za takve ”vratolomije”, jednostavno se opustite na ležaljci dok vas suncobran čuva od jakog sunca.

plaže u crikvenici, Plaža Kačjak, Dramalj

Ako vam dosadi izležavanje, iznajmite pedalinu i krenite u avanturističku vožnju. Kada se umorite osvježite se u obližnjem buffetu koji nudi birana jela autohtone kuhinje s uvijek svježim namirnicama.

Izvor fotografija: Turistička zajednica grada Crikvenice
Članak je originalno objavljen 21. srpnja 2022.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.