Plitvička jezera su najtraženiji nacionalni park na svijetu

Nacionalni park Plitvička jezera, prema istraživanju, u posljednjih 12 mjeseci ostvario je 2,1 milijun pretraga na Google pretražniku. Time je najstariji i najveći hrvatski nacionalni park odnio titulu najtraženijeg na svijetu.

Nacionalni park Plitvička jezera
Foto: Nacionalni park Plitvička jezera

Svojom iznimnom prirodnom ljepotom ovo je područje oduvijek je privlačilo zaljubljenike u prirodu. Tako su već 8. travnja 1949. godine Plitvička jezera proglašena prvim nacionalnim parkom u Hrvatskoj.

Proces osedravanja, kojim se formiraju sedrene barijere i stvaraju jezera, predstavlja jedinstvenu univerzalnu vrijednost zbog koje su Plitvička jezera dobila međunarodno priznanje 26. listopada 1979. godine, upisom na UNESCO-v Popis svjetske baštine.

Ljepota svjetskih razmjera

Rezultati istraživanja, koje je proveo tim stručnjaka tvrtke Bounce, odnose se na broj objava na Instagramu, TikTok pregleda, online recenzija i Google pretraživanja. Prema navedenim parametrima najviše bodova odnio je Nacionalni park Kruger u Južnoafričkoj Republici. Nakon njega slijedili su nacionalni parkovi u Brazilu, Indoneziji i Tanzaniji. Plitvička jezera najbolje su rangirani europski nacionalni park na ovom popisu.

– Plitvička jezera u Hrvatskoj najpopularniji su nacionalni park za Google pretraživanja, s više od 2,1 milijuna pretraživanja u posljednjih 12 mjeseci. Smješten samo dva sata vožnje cestom od glavnog grada Zagreba, park je domaćin 16 kristalno čistih jezera, zapanjujućih slapova i bujnog zelenila, navodi se u obrazloženju na web stranici Bouncea.

plitvička jezera google
Izvor Bounce

Rezultati istraživanja pokazali su kako je Nacionalni park Plitvička jezera zauzeo peto mjesto na ukupnoj listi najljepših nacionalnih parkova na svijetu s visokom ocjenom ljepote, 7,24. Kada je riječ o društvenim mrežama, Park se ističe s više od 400.000 postova na Instagramu, zauzimajući peto mjesto, te sedmo mjesto po pregledima na TikToku s impresivnih 29,2 milijuna. Osim toga, Nacionalni park Plitvička jezera dijeli treće mjesto po prosječnim Google recenzijama s ocjenom 4,7 od 5.

Zima na Plitvičkim jezerima

Uživajte u zimskoj idili u Nacionalnom parku Plitvička jezera uz posebne cijene ulaznica u zimskom razdoblju. Podsjetimo, do 31. ožujka 2024. na Plitvičkim jezerima možete uživati već od 4,5 eura što je cijena ulaznice za djecu od 7 do 18 godina.

Nacionalni park Plitvička jezera
Foto: Nacionalni park Plitvička jezera

///Od 1. studenoga na Plitvička jezera uz značajno niže cijene ulaznica

Cijena za odrasle osobe iznosi samo 10 eura, što je ujedno i najviša cijena ulaznice za pojedinačnu posjetu. Studenti Plitvička jezera mogu posjetiti za 6,5 eura. Snižene su i cijene za grupne posjete koje se kreću od 3,5 do 9,5 eura po osobi. Ulaznice će je moguće kupiti i online.

Izvor: Nacionalni park Plitvička jezera

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.