Svi žele na Plitvice – ulaznice se kupuju unaprijed, na ulazu moguće kada pratite trenutne brojke

Prekrasni zimski prizori na početku godine u Nacionalni park Plitvička jezera privlače posjetitelje, posebice vikendom. Na Plitvicama je tako proteklog vikenda boravio veliki broj posjetitelja, a interes ne pada i slično se očekuje i u vikendu ispred nas. Svi žele na snijeg doživjeti zimske radosti, a pogled na zimsku idilu Plitvičkih jezera nikog ne ostavlja ravnodušnim. Fotografije Plitvica pod snijegom vjerojatno su ovih tjedana najtraženiji sadržaj te stoga ne čudi što su se brojni ljubitelji prirode uputili put Plitvica ovih dana.

U slučaju da ulaznice niste kupili ranije, što vam svakako preporučamo, još uvijek možete posjetiti Plitvice, no samo u terminima u kojima ima slobodnih ulaznica. Putem POVEZNICE možete pogledati trenutni broj dostupnih ulaznica po satu i ulazu u park koje je moguće kupiti. Broj se mijenja kako se ulaznice prodaju te njihova dostupnost ovisi o broju posjetitelja koji na ulazu u Plitvice čekaju kupnju. Ako se odlučite posjetiti Plitvička jezera vikendom svakako bi trebali ulaznice kupiti unaprijed, a ako se odlučite za posjetu nekim od radnih dana, moguće je da ćete uspjeti kupiti ulaznicu na licu mjesta.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Za sve ljubitelje skijanja važno je napomenuti kako iz Nacionalnog parka poručuju da je skijalište i sanjkalište Mukinje zatvoreno do daljnjega te skije i sanjke nije moguće unajmiti do drugačije odluke Stožera civilne zaštite.

VAŽNA OBAVIJEST ❄❄: Skijalište Mukinje ne radi nastavno na trenutne mjere Stožera civilne zaštite. Također, opremu…

Posted by Nacionalni park Plitvička jezera / Plitvice Lakes National Park on Wednesday, January 13, 2021


Nacionalni park dijelom otvoren za posjetitelje

Gornja jezera ostat će zatvorena dok se snijeg ne otopi i uvjeti budu sigurni za posjetitelje i zaposlenike Parka. Treba napomenuti kako je kanjon Donjih jezera također zatvoren, a obilazak je moguć povrh kanjona.

Brodovi voze prema redu vožnje svakih 60 minuta, a vlakovi svakih 30 minuta. Nošenje maski za lice u panoramskim vozilima i u zatvorenim prostorima je obavezno. Kapaciteti brodova i vlakova smanjeni su na 40% tijekom trajanja posebnih mjera i ograničenja.

Posjetitelji mogu koristiti staze Nacionalnog parka. Kako bi vam olakšao posjet, Nacionalni park Plitvička jezera pripremio je kartu Parka s prikazom trenutno otvorenih staza.

Karta trenutno otvorenih staza Nacionalnog parka Plitvička jezera


Na kraju recimo kako do 31. ožujka za sve posjetitelje Plitvičkih jezera, odnosno otvorenog dijela nacionalnog parka, vrijede niže cijene ulaznica. Cijena jedne ulaznice za odrasle je 80 kuna, za studente 50, za djecu od od 7 do 18 godina 35 kuna, a djeca do 7 godina i osobe s posebnim potrebama s invaliditetom preko 50% imaju besplatan ulaz. Svoju ulaznicu možete osigurati i unaprijed, minimalno jedan dan prije željenog datuma dolaska.

Naslovna fotografija: Facebook Nacionalni park Plitvička jezera

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.