Počinje najekološkiji hrvatski Advent – Šibenska “zero waste” Adventura

Najuzbudljiviji, ¨najekološkiji¨ i najkreativniji Advent na Jadranu, onaj Šibenski, započinje 2. prosinca uz odličnu atmosferu, pjesmu i ples. Vratio se najbolji advent na obali, jači i sjajniji nego ikad prije. Neke nove lokacije, stara ekipa, poznati šušur i uvijek dobra atmosfera čekaju vas u Šibeniku.

Svakodnevnim, posebno osmišljenim sadržajima Adventurice, animirani su i najmlađi sugrađani, dok se nešto stariji mogu okušati u klizanju na ledu na trgu Poljana. I ove godine u sklopu Adventure 2022. svojim najmlađim posjetiteljima i onim malo starijim, Šibenik je omogućio zimske radosti koje su mnogi jedva dočekali.

Vrhunska zabava i nasmijana lica i ove godine nešto je što se može vidjeti u ledenoj bajci na šibenskoj Poljani. Prepustite se božićnoj ledenoj bajci na jedinstvenom glavnom gradskom trgu u Šibeniku. Čekaju vas nestvarni filmski prizori. Klizalište svoja vrata otvara u subotu 3.12.2022.

Zero waste Adventura

Ove godine na Adventuri više nema jednokratne ambalaže za piće, iako je do sada bila papirnata. Adventura 2022 je i ove godine Zero Waste, što znači da svi skupa smanjujemo otpad koji gomilamo i ostavljamo iza sebe. Samo tako možemo spasiti sami sebe i planetu na kojoj živimo, najavljuju organizatori. Kako bi to postigli, uveli su neke promjene i pravila u Parkiću. Na svakoj ugostiteljskoj kućici moći će se preuzeti višekratna i razgradiva ambalaža.

Pozivaju sve drage Adventuriste da ih podrže u cilju smanjenja količine otpada, da svoju višekratnu čašu koju ste na kućici dobili vratite nakon korištenja, ako piće ne mijenjate, ne mijenjajte niti čašu. Ako ih želite razveseliti i u Parkić ponesete svoje POTIĆE od svoje kuće i u kuhanom vinu ili bilo čemu drugom kuhanom uživate iz vlastite čaše odnosno pota.

Prilično je lako biti 0 waste, treba samo malo truda i usvojiti neke nove navike, zar ne?

Uz tradicionalne fritule i blagdanske slastice niz inovativnih gastro delicija

Mirisi fritula oduševit će sve okupljene na već tradicionalnoj Freetuladi- natjecanju u spremanju tipične božićne poslastice ovog kraja- fritula. Freetulada se vezuje na tradiciju slavljenja Osmina ili Malog Božića, kada bi se, po prvi puta u godini, frigale fritule, te, čekajući ponoćna zvona, pjevali tradicionalni božićni napjevi.

Osim tradicionalne blagdanske ponude – bakalara, kobasica, bunceka i variva, u Đardinu će se i ove godine uživati u širokom izboru ”street food” delicija, pa će vas uz pecalice, češnjovke, kruh ispod peke, džem od kapule, čekati i pečenica i jaja u tortilji, grah s kobasicom popularni buncekebab, ali i sarmburger, a naći će se još i jelenjih i veprovih kobasica, šibenskih luganiga, različitih vrsta burgera, pivskih juha u zapečenom kruhu, pršuta i sira umotanog u pispalj, a sve to moći će se zasladiti, osim tradicionalnom ponudom fritula i palačinki i kultnih mini-palačinki – picco puffova i još pokojom delicijom! Uz kuhano vino, posjetitelje očekuje bogat izbor raznih pića te craft piva.

Sajmić vas čeka i ove godine na Poljani

Kreativci će pokazati sve svoje rukotvorine na glavnom gradskom trgu u Šibeniku – Poljani. Kućice u sklopu božićnog sajma u Šibeniku neka budu vaša shopping baza za kupnju božićnih poklona. Podržite domaće snage, pomozimo danas jedni drugima, da nam sutra bude bolje, poručuju organizatori Adventure.

Cjelokupan program pronađite na LINKU. A kako je bilo lani pogledajte u videu.

Izvor: Adventura Šibenik, TZ Šibensko kninske županije

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.