Pogled u plavo – ronilački vikend u Pagu

Veliki broj građana Paga i turista uživalo je u ronjenju pod punom ronilačkom opremom, u potpuno sigurnim uvjetima. Naime, montažni desetmetarski bazen pod nazivom Pogled u plavo smjestio se na staroj rivi u gradu Pagu s ciljem promocije ronjenja, ronilačkih lokacija i ljepota hrvatskog podmorja kroz besplatna probna ronjenja.

Nakon upoznavanja s ronilačkom opremom te osnovnim pravilima i tehnikama ronjenja posjetitelji su zaronom u bazen Pogleda u plavo uživali u ljepotama jadranskog podmorja kroz podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koji se također pridružio projektu i ronio u bazenu zajedno s djecom.

Svim posjetiteljima projekta na raspolaganju su bili instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama i Dive in Rijeka dok su se projektu s zadovoljstvom pridružili i ronioci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Trnje.

Nakon savladavanja osnovnih pravila ronjenja u sigurnom uvjetima te upoznavanja s ronilačkom opremom za ronioce početnike na raspolaganju je Ronilački centar Foka na otoku Pagu gdje početnici imaju priliku doživjeti discovery zaron u moru ili upisati tečaj ronjenja i uživati u brojnim ronilačkim lokacijama otoka Paga.

///POVIJESNI FENOMEN KRAJ NOVALJE – Uvala Caska skriva potopljeni grad

Osim edukativnog i promotivnog karaktera projekt Pogled u plavo ima i ekološki učinak te se je u sklopu projekta održavala i akcija čišćenja podmorja “Eko patrola 2021. – Pag” tijekom koje su ronioci na rivi izvlačili otpad iz mora kako bi ukazali na globalni problem onečišćenja podmorja te i na taj način potaknuli posjetitelje i građane Paga da se uključuju u ekološke i edukativne programe i aktivnosti za dobrobit svih.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.