Pohod u Vukovar

Uoči spomen dana na Fra Didaka Buntića, humanistu i prosvjetitelja, grupa štovatelja i promicatelja akademskih vrijednosti planira pohod iz Humske u Slavonsku zemljicu s nakanom da u herojskom gradu Vukovaru razmjeni iskustva i viziju suradnje genetskih Dinarida i nacionalno osviještenih Hrvata.

Fra Didak Buntić

Uz simboliku ovaj posjet ima misiju i cilj svekolike suradnje kroz klastersko umrežavanje privatnog i javnog te NVO i kulturno turističkog sektora na akademskoj i prosvjetnoj razini.

Plan pohoda započeli bi na Veleučilištu Lavoslava Ružičke u Vukovaru uz prigodnu javnu tribinu i promociju knjige ODNOSI S JAVNOŠĆU U JEDINICAMA LOKALNE SAMOUPRAVE autora dr. Drage Marinovića, dok bi o akademskom aspektu suradnje uvodničar bio dr. Željko Sudarić dekan te pozdravne rijeci izaslanika gradonačelnika.

Slijede osvrti na teme o identitetu, imidžu i brendiranju TURISTIČKIH DESTINACIJA s naglaskom na “ratni turizam i duhovnu obnovu” uz razmjenu iskustava domaćina i gostiju.

pohod u vukovar

Na koncu je predviđen i potpis MEMORANDUMA O SURADNJI.

Drugi dio predviđa turistički obilazak kulturnih i memorijalnih mjesta s naglaskom na znameniti vodotoranj, Memorijalni centar na Ovčari, Bolnice i drugih zanimljivosti koje domaćini predlože.

Predviđen je i susret s gradonačelnikom i suradnicima uz simboličnu razmjenu darova i suvenira te možebitne dogovore za nastavak suradnje i pohoda u obrnutom smjeru.

etnografski muzej, pohod u vukovar

Nadamo se i ugodnom gastro druženju uz kapljice graševine i traminca te žilavke i blatine. Prijedlozi su okvirni kao i vrijeme i mjesta koja možemo usuglašavati, od 28. do 30. siječnja 2024.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.