Porečke plaže su spremne za kupače

Ususret novoj turističkoj sezoni i sezoni kupanja, Grad Poreč-Parenzo tijekom svibnja je uredio i opremio gradske plaže kako bi spremno dočekale goste. Porečke su plaže savršene za čitav niz sportskih aktivnosti na vodi – tu možete plivati, roniti na dah, kajakariti, okušati se u vožnji SUP-a, jedriti na dasci ili klasično, skijati na vodi, provozati se na vodenom skuteru ili jednostavno lješkariti na luft-madracu dok vas zibaju valovi.

Gradske su plaže dotjerane za sezonu: zamijenjena je dotrajala oprema, posađena su stabla, nasipani i očišćeni ulazi, te prilazi osobama smanjene pokretljivosti, uređene su staze i pokošena trava – sve kako bi se osigurao ugodan boravak na plaži svim gostima, te valorizirala i zaštitila porečka obala.

I ove će se godine na porečkim plažama zavijoriti Plava zastava, simbol kvalitetne usluge, čiste obale, te urednosti i primjerene opremljenosti.

More na porečkim plažama je pitomo, bez velikih valova i opasnih morskih životinja, te kristalno čisto, a Plava zastava dodatno jamči da će vas uz njega dočekati i lijepo uređene plaže s brojnim korisnim sadržajima, poput ležaljki, suncobrana i tuševa, ponude vodenih sportova, a nerijetko i kutaka za dječju igru.

Obala Poreča i pripadajućih otoka dugačka je 37 kilometara i na njoj možete birati između 21 plaže s Plavom zastavom. Kakvoća mora prati se neprekidno već 25 godina, a u Poreču je čak 20% svih Plavih zastava koje vijore hrvatskom obalom.

Kako bi već sada isplanirali svoje ljetno uživanje na porečkim plažama, predstavljamo vam neke od njih:

Gradska plaža ispod hotela Valamar Parentino nova je gradska plaža uređena 2014. godine. Nalazi se u sjevernom dijelu Poreča, a do nje možete prošetati uređenom šetnicom koja se proteže u podnožju zelenih borova. Na plaži se prepustite morskim radostima, legnite na sunčalištu s kamenim oblucima i uživajte u idiličnoj panorami grada Poreča. Ova plaža ima uređene prilaze za pristup u more, rampu za osobe s invaliditetom, te je opremljena tuševima i suncobranima. Dio plaže namijenjen je kućnim ljubimcima. Osvježenje od ljetnih temperatura možete potražiti u beach baru nedaleko plaže, koji nudi raznovrsnu ponudu koktela i pića.

U sklopu hotela Laguna Materada nalazi se kamenita plaža s koje se uzdiže Plava zastava. Osim gostima hotela, ova je urbana plaža omiljeno mjesto i lokalnog stanovništva. Smještena je na malom stjenovitom poluotoku s manjim šljunčanim predjelima. Na plaži je ove zime uređeno i novo igralište prilagođeno djeci s posebnim potrebama, kao i djeci starijeg uzrasta, a uz igralište uređena su i sunčališta, pješčanici, sanitarni čvor, te postavljeni tuševi, klupe, koševi i ostala komunalna oprema. Osim raznovrsnog sportsko-rekreativnog sadržaja, u sklopu plaže nalaze se ugostiteljski objekti s raznolikom ponudom jela i pića, pa možete i ručati ili večerati uz more.

Osim gradskih, plaže kojima upravljaju turističke tvrtke također su uređene i pripremljene za turističku sezonu.

Val Maro Sandy Family plaža na otoku Sv. Nikola najstarije je porečko kupalište. Miran otočić smješten nasuprot Poreča, udaljen je tek pet minuta vožnje brodićem. Odaberete li ovu pješčanu plažu izgrađenu u obliku kružnog bazena obilježenu Plavom zastavom, mirno se možete prepustiti čarima ljeta i opustiti uz mirise borove šume koja se nalazi tik uz more.

Samo dvjestotinjak metara od Valamarovih hotela Diamant, Crystal Sunny Hotela i Rubin Sunny Hotela odaberite betoniranu, stjenovitu ili šljunčanu plažu okruženu šumom borova, hrastova i crnike – plažu Brulo. Uživajte u čarima ljeta, zabavite se uz dodatne sadržaje na plaži, te zaplivajte kristalno čistim morem ili se prošećite šetnicom uz more u istraživanje stare jezgre grada Poreča.

Valeta je popločana plaža idealna za aktivne obitelji i kupače. Plaža obiluje sportskim sadržajima i sadržajima za djecu, pa tu svatko može pronaći nešto za sebe. Odrasli mogu isprobavati snagu i vještine u sportovima na moru i na kopnu, a djeci će se svidjeti igralište, vodene lopte i vodeni park na napuhavanje na moru. Moguće je rezervirati ležaljke i suncobrane na plaži ili na travnatoj površini, a plažu je moguće rezervirati za posebna događanja poput beach partyja ili roštilja na plaži.

Samo 800 m od Camping Parka Polidor – na puteljku koji spaja grad Funtanu i kamp Bijela uvala – nalazi se moderno opremljena, šljunčana plaža do koje se može doći pješice, biciklom, autom ili turističkim vlakićem. Tu se nalazi i beach bar s natkrivenom terasom, raznolikom ponudom hrane i pića, te glazbom koja će zaokružiti ugođaj. Za djecu je opremljen poseban dio s ograđenim prostorom u moru, a tu se nalazi i poseban dio samo za kućne ljubimce, gdje oni mogu nesmetano ući u more. U svrhu očuvanja okoliša, plaža je opremljena prirodnim materijalima.

Poželite li otkriti čari i drugih porečkih plaža i pronaći onu savršenu za sebe, više informacija o njima možete vidjeti OVDJE.

Foto: Turistička zajednica grada Poreča

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.