Počinje Vinski mjesec Osječko-baranjske županije

Za sve ljubitelje vina Slavonija će u sljedećih mjesec dana biti poželjna destinacija. Naime, Vinski mjesec Osječko-baranjske županije ponovno će brojnim gostima predstaviti četiri vinogorja.

Događanja organiziraju Turistička zajednica Osječko-baranjske županije u suradnji s turističkim zajednicama Baranje, grada Đakova, općine Erdut i Feričanci. Vinski mjesec nudi različite programe u razdoblju od 12. lipnja do 10. srpnja u četiri vikenda vinskog hedonizma.

Vinski mjesec počinje u Baranji

Program se otvara s vinogorjem Baranja, gdje je zakazano druženje 12. i 13. lipnja. Turistička zajednica Baranje otkriva ljepotu vinograda kroz “Baranja Wine & Walk” 12. lipnja, a dio podruma otvara svoja vrata ljubiteljima vina. Idući vikend rezerviran je za Đakovačko vinogorje i podrume Mandićevca i Trnave gdje od 18. do 20. lipnja gosti mogu uživati uz koncerte i Malu školu vina, a sve kao dio programa Đakovačkih vezova. Vikend iza toga, u subotu 26. lipnja proslavit će se Međunarodni dan rijeke Dunav uz otvorene podrume u vinogorju Erdut. Za vikend 3. i 4. srpnja događanja se vraćaju u krilo vinske majke Baranje uz otvorene podrume, Male škole vina i druge programe. Nakon toga otkriva se nova vinska priča i kuša što nudi vinogorje Feričanci u subotu 10. srpnja. Isti dan u večernjim satima održat će se Večer vina i umjetnosti u Osijeku, jedno od najpopularnijih gradskih događaja.

Ovaj koncept “disperzirane manifestacije” nastao je prošle godine kad je najveći broj događanja otkazan zbog pandemije koronavirusa, te je bio prvo turističko događanje u Hrvatskoj u 2020. godini od izbijanja pandemije. Pokrovitelj manifestacije je Osječko-baranjska županija.

Dani otvorenih podruma prvi puta su organizirani prije 30 godina u Toskani, i svake godine od tada, u Italiji se zadnji vikend u svibnju nacionalno otvaraju vinski podrumi. Tome su se pridružile brojne vinske regije, a vinogorja Osječko-baranjske županije se pridružuju s cijelim mjesecom vinskog hedonizma!

PROGRAM – Vinski mjesec Osječko-baranjske županije

VINOGORJE BARANJA/ 12.-13. lipnja

12. lipnja, subota

12. i 13. lipnja, subota i nedjelja

 • uz prethodnu najavu otvoreni su podrumi: Szabó – Karanac, Zajec – Zmajevac, Vina Gerstmajer – Zmajevac, Pavlović – Zmajevac, Josić – Zmajevac, Pinkert – Suza, Belje stari podrum – Kneževi Vinogradi.

ĐAKOVAČKO VINOGORJE/ 18-20. lipnja

18. lipnja, petak

 • Dani otvorenih vinskih podruma Đakovačkog vinogorja
 • 11:00 Degustacija vina – Vinski podrum Đakovačko – Osječke nadbiskupije i Vinsko – turističke ceste „Zlatarevac” Trnava (34. Bonavita) i „Mandićevac”
 • 17:00 Mala škola vina – Vinski podrum Đakovačko – osječke nadbiskupije (Misna vina d.o.o.)
 • 20:00 Glazbeni program – NO Jazz Band – „Village Wine House” Mandićevac19.6. subota

19. lipnja, subota

 • Dani otvorenih vinskih podruma Đakovačkog vinogorja
 • 11:00 Degustacija vina – Vinski podrum Đakovačko – Osječke nadbiskupije i Vinsko – turističke ceste „Zlatarevac” Trnava (34. Bonavita) i „Mandićevac”
 • 20:00 Glazbeni program – Bow vs Plectrum / Hojsak & Novosel – Vinarija „Agro Zlatarevac” Trnava

20. lipnja, nedjelja

 • Dani otvorenih vinskih podruma Đakovačkog vinogorja
 • 11:00 Degustacija vina – Vinsko – turistička cesta “Zlatarevac” Trnava (34. Bonavita)

VINOGORJE ERDUT/ 26. lipnja

26. lipnja, subota

 • 12,00–19,00h Dani otvorenih podruma. Donosimo novosti o dodatnim programima uskoro.

VINOGORJE BARANJA / 3.-4. srpnja

 • Dani otvorenih podruma. Donosimo novosti o dodatnim programima uskoro.

VINOGORJE FERIČANCI / 10. srpnja

 • 9,30 – 13,00h Dani otvorenih podruma – predstavljamo Enosophiju!

VEČER VINA I UMJETNOSTI, Osijek / 10. srpnja

Naslovna fotografija: Turistička zajednica Osječko-baranjske županije

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.