Posjetitelji NP Krka ostvarit će popust za posjet Tvrđavi sv. Nikole

Svi posjetitelji koji na prodajnom mjestu Info centar Tvrđave sv. Nikole pokažu ulaznicu za Nacionalni park Krka, ne stariju od sedam dana, ostvarit će popust od 10% na osnovnu cijenu individualne ulaznice za posjet Tvrđavi sv. Nikole. Posebna posjetiteljska ponuda rezultat je suradnje Javne ustanove Priroda Šibensko-kninske županije i Javne ustanove Nacionalni park Krka. Na taj način, posjetitelji će imati priliku povoljnije uživati u jednom od najljepših hrvatskih nacionalnih parkova i spomeniku baštine pod zaštitom UNESCO-a.

Istovremeno, u tijeku su i zajedničke aktivnosti prezentacije i promocije. U ispostavi JU Nacionalni park Krka u Skradinu postavljena je izložba fotografija Tvrđave sv. Nikole te informacije o mogućnostima posjećivanja. Zajednička kampanja provodit će se i na internetskim stranicama i društvenim mrežama.

Promocijom UNESCO spomenika na području Nacionalnog parka povezujemo dva susjedna zaštićena područja i neke od najznačajnijih prirodnih i kulturnih vrijednosti našeg kraja. Ovom suradnjom predstavljamo se kao jedna cjelina, prirodna i kulturnopovijesna, ali i društvena i gospodarska, što nam je za ovu posjetiteljsku sezonu posebno važno“, rekla  je ravnateljica JU Nacionalni park Krka, Nella Slavica.

Naše dvije ustanove blisko su povezane i teritorijem koje pokrivaju. JU Priroda upravlja područjem izvora i ušća rijeke Krke, sjeverno i južno od Nacionalnog parka. To uključuje rijeku Krčić, izvor Krke, riječni tok oko Knina te cijeli tok i ušće od Skradina do Kanala sv. Ante i Tvrđave sv. Nikole. Biljni i životinjski svijet ne poznaje administrativne granice te je naša suradnja nužna u svakom segmentu”, dodala je ravnateljica JU Priroda Šibensko-kninske županije, Anita Babačić Ajduk.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.