Postavljanje taktilne table i uređenje izletišta ‘Središte Istre’ jamče rast kvalitete ponude za slijepe i slabovidne osobe

spot_img

Turistička zajednica središnje Istre nastavila je s uređenjem izletišta ‘Središte Istre’ u Troštima. Posjetitelji središnje Istre proširenjem izletišta dobili su adekvatno mjesto za kvalitetno provođenje vremena na svježem zraku.

Izletište Trošti, središnja Istra
Foto: Turistička zajednica središnje Istre

Bogatijim sadržajem u destinaciji postigla se veća prepoznatljivost središnje Istre, s obzirom na to da je ona i dalje manje prepoznata u odnosu na obalne destinacije.

Moto i promocija destinacije ‘Središnja Istra – Izvorna Istra’ ovim je oplemenjivanjem izletišta dodatno osnažen. Njegovim uređenjem omogućen je kvalitetan posjet osobama s invaliditetom odnosno slijepim i slabovidnim, njihovim pratnjama, ali i obiteljima s malom djecom.

Izletište Trošti, središnja Istra
Foto: Turistička zajednica središnje Istre

Taktilna informativna tabla

Radovi su obuhvaćali čišćenje, košnju i pripremu terena za dodatne sadržaje, te uklanjanje suhog stabla i zbrinjavanje grana i dijela trupa. Očišćeni su ostaci logorske vatre napravljene slobodnom voljom posjetioca. Postavljena je drvena pergola prekrivena trstikom, drveni stol i dvije drvene klupe s metalnim nogama.

///Usudite se istražiti središnju Istru

Za navedeno su napravljeni temelji, a drvo je impregnirano, sve u svrhu dužeg trajanja i lakšeg održavanja. Ispod drvene pergole odnosno stola i klupa, posipan je građevinski materijal – rizla.

Izletište Trošti, središnja Istra
Foto: Turistička zajednica središnje Istre

U sklopu projekta realizirana je i na izletištu postavljena taktilna informativna tabla na Brailleovom pismu veličine 70×50 centimetara na hrvatskom i engleskom jeziku za slijepe i slabovidne osobe.

Projekt je sufinanciran sredstvima Upravnog odjela za turizam Istarske županije, u sklopu Javnoga poziva za poticanje turističkih proizvoda i projekata na turistički manje razvijenim područjima Istarske županije u 2023.

///Istražite Pazinsku jamu i upoznajte vinske priče

Otvoreno cijele godine

Na projektu je ostvarena suradnja s Udrugom slijepih Istarske županije koja je iskazala podršku u svrhu učinkovite prilagodbe te uređenja prostora za slijepe i slabovidne osobe. Upravni odjel za turizam Istarske županije financirao je projekt u iznosu od 4800 eura.

Izletište Trošti, središnja Istra
Foto: Turistička zajednica središnje Istre

Izletište je otvoreno za sve zainteresirane tijekom cijele godine, a iz Turističke zajednice središnje Istre izletnike pozivaju na savjesno korištenje i boravak u novouređenom prostoru.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.