I ovaj vikend svi putevi vode u središnju Istru: Istražite Pazinsku jamu i upoznajte vinske priče

Središnja Istra i ovog je vikenda idealno je mjesto za opuštanje u prirodi i uživanje u programima na otvorenom, a Pazinska jama je mjesto koje ne smijete zaobići. Naime, Pazinski ponor je zakonom zaštićen kao Značajni krajobraz. Područje pod zaštitom obuhvaća kanjon i ponor Pazinčice, dužine oko 500 metara i dubine oko 100 metara te Pazinsku jamu.

Pazinsku jamu moguće je istražiti i upoznati šetnjom po pješačkoj stazi. Ukoliko ste ljubitelj adrenalina uđite u jamu u pratnji s iskusnim speleolozima i istražite podzemni svijet u atraktivnoj speleoavanturi ili pak preletite Pazinsku jamu na zip-lineu.

Atraktivna je i rječica Pazinčica. Naime ovdje se nalazi jedan je od većih slapova u Istri koji je uz Pazinsku jamu jedna od najzanimljivijih prirodnih atrakcija ovog kraja. Ovdje ćete pronaći uređene brojne smjerove za sportsko penjanje različitih težina.

Kino na otvorenom, vinske priče i koncert

Diljem središnje Istri ovog vikenda održavaju se i zanimljivi večernji programi na otvorenom. U Svetom Petru u Šumi u petak 21. srpnja gostuje “Teatar Naranča” iz Pule s predstavom “Za kulturu pronti”. Neka vas ova kulturna komedija s početkom u 21 sat nasmijane uvede u nadolazeći vikend.

U petak 21. srpnja u Pazinu se prikazuje film Bolesnica s Festivala u Cannesu. Film na bizaran način prikazuje utjecaj medija na život mladog para s kojim se u pojedinim situacijama možemo poistovjetiti. U nedjelju 23. srpnja na području Općine Karojba u Škropetima s najmlađima možete uživati u crtanom filmu Ratatouille/Juhu-hu o vrckavom i strastvenom kuharu na četiri nožice.

Ljetne su večeri bolje uz čašu vina, a općina Gračišće poznato je mjesto koje okuplja brojne ljubitelje istog. Dvodnevna manifestacija Vinske priče Gračišća održava se i ove godine, a u sklopu programa najavljen je i koncert etno skupine Šćike.

Uživanje u Vinskim pričama započinje u petak 21. srpnja u 19 sati kada počinju degustacije. Sve okupljene zabavljat će DJ Nikola z Kukurini i Angola band. U subotu 22. srpnja na rasporedu je koncert Šćika, također s početkom degustacije u 19:00 sati.

Zahvaljujući prirodnim ljepotama, ali i brojnim sadržajima i ovog vikenda svi putevi vode u središte Istre.

Naslovna fotografija: Grad Pazin, pazin.hr

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.