Povodom 38. rođendana NP “Krka” daruje besplatan ulaz u Eko kampus u Puljanima

spot_img

Povodom svoga 38. rođendana, koji obilježava 24. siječnja, Nacionalni park “Krka” posjetiteljima daruje besplatan ulazak u Eko kampus “Krka” u Puljanima od 23. do 29. siječnja 2023.

Besplatan ulazak prate prigodni programi i radionice:

  • ponedjeljak, 23. siječnja – Predstavljanje zasebne teme iz Arheološke zbirke: “Rimski medicinski pribor”
  • utorak, 24. siječnja od 9:00 do 11:00 – 3R radionica za učenike 3. i 4. razreda OŠ Drniš – PŠ Gradac
  • srijeda, 25. siječnja – Predstavljanje zasebne teme iz Arheološke zbirke: “Rimsko ratovanje”
  • četvrtak, 26. siječnja – Predstavljanje teme iz Prirodoslovne zbirke: “Alge pod mikroskopom”
  • petak, 27. siječnja – Predstavljanje teme iz Prirodoslovne zbirke: “Leptiri oko nas”
  • subota, 28. siječnja – Projekcija dokumentarnog filma Medena zemlja u Laboratoriju prirode
  • nedjelja, 29. siječnja – Izložba knjiga u izdanju Javne ustanove “NP Krka” u Laboratoriju prirode (od 9 do 13 sati JU “NP Krka” posjetitelje će darivati knjigom “Rijeka Krka dar prirode”.

Eko Kampus Krka – središnje mjesto Nacionalnog parka “Krka”

Otvaranje Eko kampusa “Krka” u Puljanima obilježilo je prošlu godinu u Nacionalnom parku “Krka”. Njegovo uređenje počelo je 2005. godine, a s vremenom je postalo dio šireg projekta Nepoznata Krka: skrivena blaga gornjeg i srednjeg toka rijeke Krke, zapravo okosnica toga projekta.

Eko kampus “Krka” u Puljanima katalizator je razvoja sjevernog dijela Nacionalnog parka, mali, ali snažni motor gospodarstva okolnih mjesta i njihovih stanovnika. Otkad je otvoren želi, i treba, postati središnje mjesto Nacionalnog parka “Krka”, ali i cijele Šibensko-kninske županije kad je riječ o edukaciji, volontiranju i istraživačkim projektima u prirodi.

Zato je ovogodišnja rođendanska želja Nacionalnog parka “Krka” to da Eko kampus posjete upravo stanovnici Šibensko-kninske županije i da obiđu sve njegove sadržaje, uređene u skladu s modernim načinima prezentacije i interpretacije prirodne i kulturno-povijesne baštine.

Najveći dio sadržaja prilagođen je djeci. Naime Nacionalni park “Krka” njeguje dugogodišnju praksu educiranja predškolske i školske djece o zaštićenom području i aktivnostima koje se u njemu provode. Tako je uređenje i opremanje centra, uključujući dvije bogate zbirke, donijelo dodatnu vrijednost i nove mogućnosti edukativnim programima koji se u njemu provode. Prošle godine pokrenuti su i volonterski programi, nakon što je dugogodišnje zanimanje za tom vrstom aktivnosti rezultiralo potrebnim smještajnim kapacitetima.

Javna ustanova “Nacionalni park Krka” nastavit će sadržajno i programski razvijati kampus jer on predstavlja središnje mjesto u prezentaciji zaštićenog područja i omogućuje edukativne, istraživačke i volonterske projekte koji su ono čime je, uz svoju primarnu ulogu, zaštitu prirode, Nacionalni park “Krka” najviše zaokupljen.

Izvor fotografija: JU “Nacionalni park Krka”

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.