Praški dvorac – jedan od najvećih dvoraca na svijetu

Prag, politički, kulturni i ekonomski centar srednje Europe, grad je bogate povijesti. Zovu ga još i “grad tisuću kula”, a više od tisuću godina povijesti vidljivo je na svakom koraku. Gradsko središte jedno je od najbolje očuvanih svjedoka povijesti u Europi, a povijesne građevine izgrađene su u gotičkom, baroknom, renesansnom i secesijskom stilu. Od stvari koje ne smijete zaobići pri posjeti Pragu zasigurno je Karlov most preko Vltave. Tu su još i židovska četvrt sa starim sinagogama, te brojne crkve u gradu.

Praški dvorac omiljena turistička atrakcija

No Praški dvorac, odnosno Pražský hrad, najznačajniji je češki spomenik i jedna od najvažnijih kulturnih institucija u Češkoj. U jednom od najvećih dvoraca na svijetu boravili su češki kraljevi, ali i rimski imperatori, a danas je rezidencija češkog predsjednika. Praški dvorac, smješten u četvrti Hradcany, ujedno je i jedna od najposjećenijih turističkih atrakcija u Češkoj.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Sagrađen 870. godine kao tvrđava ograđena zidinama, dvorac se mijenjao tijekom godina. Tako se u sklopu Praškog dvorca nalaze primjeri arhitektonskih stilova posljednjeg tisućljeća. Unutar zidina smješteni su neki od najpopularnijih turističkih mjesta, uključujući Katedralu svetog Vida, Staru kraljevsku palaču, Zlatnu cestu ili Barutnu kulu.

Posjetitelji u Praškom dvorcu imaju puno toga za vidjeti i za obilazak je potrebno dosta vremena. Ipak se radi o jednom od najvećih kompleksa dvora na svijetu, no vrijeme izdvojeno za njegovo upoznavanje bit će dobro provedeno. Ono što ne smijete zaobići je stara kraljevska palača. U njoj se između ostaloga nalazi velika Vladislavova dvorana, Kraljevski vrt iz 1534. godine i Kraljevski ljetnikovac s Pjevajućom fontanom.

O Praškom dvorcu najviše možete saznati kroz turističku turu, a više o ovoj atrakciji možete doznati i na službenim stranicama. A kako biste u potpunosti doživjeli ljepote Praškog dvorca pričekajte noć. Pronađite tada dobro mjesto i uživajte u osvjetljenju ove veličanstvene građevine.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.