Predstavljanje jesensko-zimskog piknika u vinogradu u Svetom Ivanu Zelini

Izletište Vina Kos-Jurišić prošle je godine pokrenulo projekat “Piknik u vinogradu” kao odgovor na mjere izazvane korona situacijom. U ponudi su bile četiri košarice – “Špekec”, “Picek”, “Pajcek” i “Grincajg”. Piknik je ovog ljeta obogaćen za još jedan projekat “Piknik pod zvijezdama” koji prate vinski kokteli. Ove godine odlučili su krenuti sa prvim sezonskim piknikom i to baš jesensko-zimskim, jer zima počinje tek 21. prosinca, zar ne?

Uz projekat “Via vino” u organizaciji Turističke zajednice Zagrebačke županije, domaćini su odlučili napraviti i predstavljanje jesensko-zimskog piknika u vinogradu koje će se održati danas, 11. studenog, na blagdan svetog Martina. Okupljanje u izletištu Vina Kos-Jurišić – Suhodol Zelinski 25 u Svetom Ivanu Zelini predviđeno je za 15 sati.

U novim, jesenko-zimskim košaricama naći se klasična zimska jela – kuhani buncek, pečene krvavice, kobasice i carsko meso uz dobro poznate priloge, zelje i restani krumpir, a kao desert pratiti će ih zapečene štrukle i knedle od sira s domaćim pekmezom od marelica. Posebnu čar pikniku dat će otvorena ložišta gdje će posjetitelji sami moći ispeći kobasice ili carsko meso, a isto će moći pojesti unutar ugostiteljskog objekta uz kamin.

Također, posjetitelji će moći naručiti i vinogradarsku juhu koja se poslužuje u zdjelicama od kruha. Vinske koktele zamijeniti će kuhano vino po receptu dede Đureka. Po čemu će još ova košarica biti posebna? Uz ove košarice će ići isključivo butelja autohtone zelinske sorte Kraljevine. Za nju su Vina Kos-Jurišić ove godine dobili zlatnu diplomu na ocjenjivanju vina u sklopu “Vina od davnina”.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.