Premijer Plenković predstavio mjere za suzbijanje koronavirusa

Premijer Andrej Plenković na medijskoj konferenciji predstavio je nove, strože mjere u borbi protiv koronavirusa. Već ranije, na sjednici Vlade, hrvatski premijer je najavio kako će mjere na snagu stupiti u subotu 28. studenog i trajat će najmanje do ponedjeljka 21. prosinca. Nakon uvodnog govora u kojem je pozvao sve na odgovornost u borbi protiv virusa COVID-19, Plenković je izašao s mjerama.

Zabranjuju se svi javni događaji i okupljanja s više od 25 osoba, a privatna okupljanja mogu biti do 15 osoba. Na javnim okupljanjima koja mogu trajati do 22 sata mora biti osigurano za svaku osobu četiri četvorna metra.

Zabrana održavanja adventa

Članak se nastavlja ispod oglasa

Nadalje obustavlja se održavanje sajmova i drugih oblika gospodarskih i turističkih događanja ili priredbi gdje se prodaju, izlažu ili prikazuju proizvodi. Ova odluka odnosi se i na advente, dodao je ministar Davor Božinović. U isto vrijeme uvodi se ograničenje radnog vremena do 22 sata i obustavlja rad kladionica, kasina i automat klubova.

Obustavlja se rad ugostiteljskih objekata, no to se ne odnosi na hotele i kampove, koji smiju usluživati svoje goste. Restoranima, barovima, catering i sličnim objektima dozvoljena je priprema i dostava hrane.

Također, obustavlja se održavanje amaterskih kulturno-umjetničkih izvedbi, programa i manifestacija, te izvedbe složenih glazbeno-scenskih djela koje uključuju orkestre i zborove.

Obveza poslodavca je, između ostaloga, zabraniti dolazak na radna mjesta radnicima koji imaju simptome koji se mogu povezati s virusom COVID-19.

Ponovimo kako mjere, koje je iznio premijer Plenković, na snagu stupaju 28. studenog i traju najmanje do 21. prosinca, a ako se trend porasta broja oboljelih ne promijeni, mjere će ostati na snazi i dulje od toga. Također postoji i mogućnost, ovisno o razvoju situacije, da se 21. prosinca ukine samo jedan dio mjera.

Izvor: YouTube Vlada Republike Hrvatske
Naslovna fotografija: Vlada Republike Hrvatske

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.