Proljeće u NP Plitvička jezera – do kraja svibnja posebne pogodnosti i niže cijene

Nacionalni park Plitvička jezera za proljeće, točnije do 31. svibnja, možete posjetiti uz niže cijene ulaznica. Iz našeg najvećeg i najstarijeg nacionalnog parka pozivaju vas na odmor u proljetnom zagrljaju prirode, uživanje na svježem zraku, toplim zrakama sunca te bojama i zvukovima koji potiču pokret i vedro raspoloženje.

Tako se do kraja svibnja pojedinačne ulaznice za odrasle osobe mogu nabaviti po cijeni od 23,5 eura dok je za grupe cijena 21 euro. Pojedinačne cijene za studente još su i niže, 14,5 eura, a za grupe studenata 13 eura. Ono što će najviše zanimati obitelji su ulaznice za djecu. Tako će djeca starosti od 7 do 18 godina Nacionalni park Plitvička jezera moći posjetiti s ulaznicom od 6,5 eura, a za djecu do 7 godina, kao i za osobe s posebnim potrebama i invaliditetom s preko 50% ulaznice su besplatne.

Ulaznice možete nabaviti i online, putem e-Ticket sustava Nacionalnog parka Plitvička jezera. Ulaznice koje se ne prodaju online moguće je na dan posjete kupiti na blagajnama Nacionalnog parka Plitvička jezera. Raspoloživost možete provjeriti putem POVEZNICE.

Obilazak Plitvičkih jezera

Prekriven snijegom i ledom ili u vrijeme kada se budi priroda, Nacionalni park Plitvička jezera svoje posjetitelje uvijek ostavi bez riječi. Njegove prirodne ljepote dobro su poznate i izvan naših granica. U vrijeme turističke sezone Plitvička jezera omiljeno su odredište onih koji nacionalni park posjećuju na putu prema morskim destinacijama.

U proljeće kada stranci tek počinju razmišljati i planirati godišnje odmore, vrijeme je kada Plitvička jezera posjećuju ponajprije domaći gosti. Kada tome dodamo i posebne ponude, pakete i snižene cijene ulaznica, Jezera postaju idealno mjesto za “punjenje baterija”.

Za sve vas koji se odlučite za posjetu, Plitvička jezera pripremila su programe obilaska. Tako je posjetiteljima koji ulaze u Park na Ulazu 1 omogućen izbor između četiri programa obilaska označenih zelenom bojom na informativnim pločama. Četiri programa koji započinju na Ulazu 2 označeni su narančastom bojom. Više o obilascima doznajte na POVEZNICI.

///Najveće i najdublje jezero Plitvičkih jezera skriva potopljenu barijeru

U Parku prometuju električni brodovi na jezeru Kozjak kao i vlakovi za prijevoz posjetitelja, a za čije korištenje je potrebno imati važeću ulaznicu za Nacionalni park.

Smještaj, posebne ponude i gastronomija

Želite li se na Plitvičkim jezerima zadržati duže od jednog dana, u ponudi su vam paketi Hotela Jezero na bazi jednog, dva ili tri noćenja s doručkom ili polupansionom s uključenom ulaznicom za Nacionalni park. Pored šetnje prekrasnom prirodom, nude vam brojne popuste na aktivnosti unutar Parka i u njegovoj okolici, ovisno o broju noćenja za koji se odlučite.

Za sve vas pustolovnog duha, koji uživate u neposrednom kontaktu s prirodom, predlažemo idilu kampa Korana. Pripremljena je posebna ponuda za jedinstven idilični svibanjski odmor. Probudite se u drvenoj kućici, zakoračite u proljetno zelenilo kampa Korana, uživajte u dužim danima i ugodnom svibanjskom vremenu te iskoristite priliku za kratki odmor prije ljeta.

A dok uživate u brojnim sadržajima i pogodnostima, nagradite i svoje nepce. Provjerite bogatu gastro ponudu Ličke kuće, Bistroa Vučnica, Hotela Jezero… Cjelokupnu ponudu Nacionalnog parka Plitvička jezera, ali i okolice pogledajte na POVEZNICI.

Izvor fotografija: Nacionalni park Plitvička jezera

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.