Wine & Walk – šetnja do vrhunskih istarskih vinara

Degustacija vrhunskih vina i hrane, opuštena atmosfera i višesatno uživanje u ljepotama sjeverozapadne Istre obilježili su proljetni Wine & Walk. Pokazalo se kako su svi željni ovakvih događanja nakon raznoraznih ograničenja i zabrana zbog pandemije koronavirusa. U prilog tome ide i činjenica kako su ulaznice planule za manje od 24 sata.

To i ne čudi jer bio je ovo prvi Wine & Walk nakon proglašenja pandemije. Događanje bilo je idealno, s obzirom da je bilo moguće osigurati poštivanje svih epidemioloških mjera.

Na inspirativnu šetnju krenulo je 450 sudionika koji su bili podijeljeni u grupe uz pratnju vodiča. Starter kit događanja u kojem su se našli degustacijska čaša i mapa, ove je godine i “prigodno” obogaćena zaštitnom maskom.

Šetnja je krenula od Galerije Aleksandra Rukavine u Brtonigli, a na svakih kilometar i pol sudionike je čekala nova wine & food postaja s ponudom lokalnih istarskih proizvođača i ugostitelja. U ponudi su bila vina Benčić, Novacco, Coronica, Cattunar, Cuj, Veralda. U gourmet ponudi Circolo Bar, OPG Radošević, All event, Primizia Food & Wine, Konoba Morgan, OPG Buršić, Veralda. Dužina šetnje je bila devet kilometara, a vinari su osim što su nudili svoja vina upoznali sudionike s vinogradarskim praksama i enološkim tehnikama u proizvodnji njihovih vina.

Šetači i vinoljupci tako su uživali u panoramskom pogledu na Brtoniglu i more s Monte Marzarija, posjetili su siranu i farmu Radošević od kuda su imali panoramski pogled na još jedan istarski biser – Buje, šetnja se protegnula do Parka prirode Škarline, vinski podrum Cattunar, Konobu Morgan, te vinski podrum Veralda. Još jednom su se opijeni suncem i prelijepim danom šetači vratili u centar Brtonigle gdje su uživali u magiji ovog istarskog gradića.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.