Provedite Dan obitelji u Parku prirode Lonjsko polje

Međunarodni dan obitelji proglasili su Ujedinjeni narodi 1989. godine, a u svijetu je prvi put obilježen 15. svibnja 1994. godine pod sloganom “Obiteljski dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece”.

U današnje vrijeme užurbanog života posebnu pažnju usmjerite na obilježavanje Dana obitelji. Ovaj dan posvetite svojima najmilijima i provedite ga u Parku prirode Lonjsko polje u subotu 14. svibnja 2022. godine. Obilježite svoje zajedništvo, vezanost i ljubav u zajedničkim aktivnostima koje je Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje pripremila za vas.

Za Dan obitelji Lonjsko polje pripremilo bogat program

Članak se nastavlja ispod oglasa

U Park prirode Lonjsko polje možete ući na tri ulaza: Krapje, Čigoč ili Repušnica, a u svakome od njih očekuje vas različit bogat program.

U Krapju sudjelujte u tradicijskim igrama za cijelu obitelj ili izrazite svoju kreativnost na radionicama. Najmlađi se mogu okušati u jahanju, zavrtiti se na starinskom vrtuljku, a svi zajedno savladajte strah od visine ploveći balonom iznad Lonjskog polja i doznajte tajne povijesti vojne krajine. U Krapju vas očekuje i bogata gastro ponuda kojoj malo tko može odoliti; Funky food i tradicionalne pogačice. Da se vaš mali tim dodatno iskaže možete sudjelovati u kvizu za cijelu obitelj. Cijeli program vodit će poznati voditelj i pjevač Saša Lozar.

U Repušnici osim potezanja užeta, skakanja u vrećama ili jahanja konja najmlađi će otkriti velike mađioničarske tajne i postati mali vatrogasci. Nakon toga svi mogu uživati u ribljim delicijama. Poželjeli ste napraviti vlastitu lutku? Sada je prava prilika za to, posjetite Čigoč i izradite vlastite lutke na lutkarskoj radionici.

Osim navedenog programa posjetitelji mogu unajmiti bicikle i kanue, saznati zanimljivosti o Lonjskom polju na edukativnim šetnjama te se provozati vlakićem, brodićem ili čamcima na solarni pogon. Za navedeno je potrebna najava na 044 672 080.

Obilježite Međunarodni dan obitelji  u Parku prirode Lonjsko polje, neka ovaj dan bude poseban vama i vašoj obitelji. Ako već niste, postanite korisnik E – dječje kartice Mudrice  i ostvarite dodatne pogodnosti za cijelu obitelj.

Naslovna fotografija: Tamara Josić

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.