Prvi hrvatski vinski kamp uvršten među najbolje male kampove

Obitelj Hažić otvorila je ove godine prvi vinski kamp u Hrvatskoj koji se nalazi u Međimurju, točnije u Svetom Martinu na Muri. Upravo spomenuti vinski kamp, dobio je priznanje kvalitete OK Mini Camps te je time uvršten među jedan od najboljih malih kampova Hrvatske.

– S veseljem javljamo da smo na temelju analize kvalitete sadržaja i usluge našeg kampa od strane komisije KUH-a uvršteni na popis 46 najboljih malih kampova Hrvatske, poručili su iz Vinskog kampa Hažić.

Ovaj vinski kamp prvi je kamp takve vrste u Hrvatskoj. Smješten je u netaknutoj prirodi gornjeg Međimurja, na poznatoj turističkoj ruti u neposrednoj blizini Terma Sveti Martin i Mlinarske kuće uz rijeku Muru.

Kamp na OPG-u Hažić nudi 12 parcela za kampere i osam drvenih mobilnih kućica, priključak za električnu energiju, vodu, wi-fi, sanitarne čvorove, dječje igralište, grill zonu, uslugu pranja rublja, a dozvoljeni su i kućni ljubimci. Inače cijeli kamp izgrađen je po najvišim ekološkim standardima uz kategoriju četiri sunca. 

Kamp parcele su veličine od 80 do 110 četvornih metara, a nose imena najzastupljenijih sorta vinove loze u međimurskom vinogorju, što je još jedan odličan primjer povezivanja s lokalnom i autentičnom pričom.

Međimurje je dobilo svoj prvi Vinski kamp upravo zahvaljujući obitelji Hažić, koja je već više od 30 godina prepoznata po kvalitetnim domaćim proizvodima poput vina, jabuke i meda, a svojem Obiteljsko-poljoprivrednom gospodarstvu Hažić i Vinskoj kući, sada su dodali treću u nizu investicija, no svakako ne i posljednju.

Osim po kvalitetnim proizvodima, obitelj Hažić, Biserka i Radenko, sa svojim kćerima Tatjanom i Valentinom, koje su nastavile obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, poznata je i po inovativnim idejama usmjerenima u sektor turizma i poljoprivrede, što potvrđuje i ovo ulaganje.

Međimurje vrhunska vinska regija

Inače, Međimurje je vrhunska vinska regija, a dokaz tome su brojne medalje sa prošlogodišnjeg, ali i ovogodišnjeg Decanter World Wine Awards gdje je potvrđeno kako najbolji hrvatski pjenušci dolaze upravo iz Međimurja. I to nije slučajno, 2016. godine, po prvi put u povijesti, u Međimurje su stigle prve dvije medalje.

Kamp nudi smještaj turistima željnim uživanja u prirodi, vrhunskim vinima, pjenušcima, sokovima i ostalim proizvodima iz radionice obitelji Hažić.

Kampisti u okolici mogu uživati u vožnji biciklima, wellness uslugama Termi Sveti Martin, upoznavanju lokalnih kulturnih znamenitosti, uživanju u brojnim pustolovnim aktivnostima u organizaciji Accredo centra ili na pikniku uz izvrsnu domaću hranu i pića restorana Međimurski dvori, a na zahtjev gosta nuditi će i dostavu doručka u formi pinklec košare na parcelu. Gosti i turisti kampa također mogu uživati u lokalnim proizvodima iz Međimurskog štancuna. 

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.