Zašto i ovog ljeta svi putevi istinskih hedonista vode u Međimurje?

Prekrasna priroda, vrhunska vina, dobro društvo i odlična hrana recept su koji je provjeren u Međimurju, u što smo se i sami uvjerili. Međimurje je regija koja priča odlične i autohtone priče i koja vas jednostavno osvaja na prvu. Tko je jednom bio uvijek se vraća jer teško je odoljeti tom zelenom pejzažu, mirisu ružmarina i poljskog cvijeća, večernjim šetnjama na kojima vas prate krijesnice i vrhunskom gastro i eno ponudom koja spada u sam vrh kontinentalne Hrvatske.

Ovog vikenda vinari međimurskog vinogorja osmislili su GO!VGOrice projekt oživljavanja Vinske ceste. Zanimljiv projekt održava se petak i subotu i svaka od vinarija priprema svoj individualni program od vođenih degustacija do uživanja u sljubljivanju hrane i vina. Cijeli program i adrese vinara i vinarija na kojima jednostavno morate biti ovog vikenda ako ste istinski vinoljubac i hedonist pronađite na LINKU.

PRVI VINSKI KAMP

Članak se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo Međimurje je dobilo svoj prvi Vinski kamp, i to zahvaljujući obitelji Hažić, koja je već više od 30 godina prepoznata po kvalitetnim domaćim proizvodima poput vina, jabuke i meda, a svojem Obiteljsko-poljoprivrednom gospodarstvu Hažić i Vinskoj kući, sada su dodali treću u nizu investiciju, no svakako ne i posljednju.

/// PRVI VINSKI KAMP U MEĐIMURJU

U MEĐIMURJU JEDNA OD NAJLJEKOVITIJIH TERMALNIH VODA U EUROPI

Više od 100 godina termomineralna voda Termi Sveti Martin koristi se u svrhu poboljšanja zdravlja. Nekada dostupna samo kroz bunar, danas je na raspolaganju svima koji posjete Toplice na krajnjem Sjeveru Lijepe naše u Svetom Martinu na Muri. Provjerite kako djeluje jedna od najljekovitijih i najkvalitetnijih termomineralnih voda u Europi, koja je prema analizi vode u ovim toplicama stara više od 43.000 godina.

Termomineralna voda donosi bogatstva iz dubine i prenosi ljubav majke prirode svojom toplinom i ljekovitim mineralima. Ova izuzetno bogata termomineralna voda visoke mineralizacije poznata je još od 1913. godine kada je englesko-mađarska tvrtka London–Budapest vršila istraživanja i bušenja u potrazi za naftom, no umjesto nafte, potekla je termomineralna voda! Voda se danas crpi iz dvije bušotine uz ovu iz 1913. godine druga bušotina napravljena je 2014. godine.

/// U Svetom Martinu na Muri nalazi se jedna od najljekovitijih termomineralnih voda Europe

SAMO U MEĐIMURJU MOŽETE I U POTRAGU ZA ZLATOM

Na šljunčanim sprudovima Drave i Mure, u zelenom i pitomom Međimurju nekada se ispiralo zlato, a vi to možete probati i danas. Zrnca i listiće dragocjenog metala, voda je donosila s Alpa, a ovdašnji poljoprivrednici tražili su ih među zrncima pijeska uporno i mukotrpno u želji da se obogate ili barem popune kućni budžet.

Stoga pravac Međimurje i doživite ovu vrhunsku priču i jednu od najvećih hrvatskih turističkih atrakcija i naučite kako se ispire dravsko i mursko zlato, koje se smatra najčišćim prirodnim zlatom na svijetu jer se od jednog kilograma zlatnog pijeska može dobiti preko 930 grama zlata.

Članak se nastavlja ispod oglasa

/// Turistička atrakcija Međimurja: Zlatarenje ili ispiranje zlata

Ovih osam dokaza potvrđuje zašto svi žele u Međimurje

Međimurje malo, ta oaza zelenog plavetnila omeđena Murom i Dravom oduvijek je za sebe željelo više! Više prirode, više zdravlja, više pjesme, više finih jela i vina, više kvalitete i više sigurnosti. Svoje želje Međimurje je znalo pretvoriti u stvarnost, a ove činjenic epotvrđuju sve napisano:

  • više od 20% Međimurja dio UNESCO-va rezervata biosfere
  • više od 43000 godina nastajala jedna od najkvalitetnijih termalna voda u Europi koja izvire u Toplicama Sveti Martin – Europskoj destinaciji izvrsnosti (EDEN) za wellnes i zdravstveni turizam
  • više od 20.000 zabilježenih međimurskih popevki dio UNESCO riznice nematerijalne baštine
  • više od 50 kulturnih atrakcija dio biserne ogrlice Ekomuzeja Međimurje malo
  • više od 20 vina na Međimurskoj vinskoj cesti ovjenčano Decanterovim medaljama
  • više od 10 restorana dobilo oznaku Međimurskog zlatnog gurmana – brenda vrhunskih restorana
  • više od 700 km biciklističkih ruta u Međimurje Cyclist Welcome mreži
  • više od pet međunarodnih nagrada za kvalitetu u turizmu dodijeljeno Međimurju

/// Četiri stvari o Međimurju koje niste znali

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.