Prvi put na otoku Cresu – Canicross Croatia utrka

Otok Cres pravo je mjesto za posjetiti u svako doba godine, ali rujan je posebno prekrasan na otoku. Kilometri pješačkih i biciklističkih staza najbolji su poziv na istraživanje otoka Cresa, koji je pravi raj za sve ljubitelje boravka u prirodi, a za one koji vole aktivan odmor u društvu svojih četveronožnih ljubimaca ovog vikenda priprema se prava poslastica.

U subotu, 16. rujna u kampu Slatina, u Martinšćici na otoku Cresu prvi će se puta održati Canicross Croatia utrka, na kojoj sudjeluju vlasnici sa svojim psima. Canicross je mlada, ali vrlo popularna disciplina u Hrvatskoj koja promovira zdrav život, boravak u prirodi i odgovorno vlasništvo.

Ova disciplina u svijetu je postala popularna u 2000-tima, a 2003. godine održano je prvo svjetsko
prvenstvo. Canicross liga sastoji se od više utrka, a na Cresu će se trčati utrka 4. kola Canicross lige.

Image by Laurent Bartholet from Pixabay

Zanimljivu utrku ugostit će Kamp Slatina u Martinšćici koji je odavno poznat kao kamp prijatelj
pasa, o čemu najbolje u prilog govori višestruko nagrađivani projekt ‘Kampiranje sa psima’ koji se provodi od 2007. godine, a nudi svu popratnu infrastrukturu i signalizaciju za pse.

Projekt je uveden kako bi vlasnicima pasa, samim psima i gostima bez pasa omogućio lagodniji suživot tijekom boravka u kampu. Od smještajnih jedinica, plaža i tuševa za pse, do parkour igrališta sa spravama i šetnica za pse, pa sve do salona za uljepšavanje i njegu pasa, u kampu Slatina četveronožni se ljubimci osjećaju kao kod kuće, i više od toga.

Ove godine u kampu se prvi put organizira i jedinstvena Canicross utrka, utrka pasa sa njihovim
vlasnicima u dužini od 5 km. Prijave za utrku bit će neposredno prije utrke, 16. rujna od 17:00 – 17:45h, dok sama utrka započinje u 18:00 h.

Kotizacija za utrku iznosi 10 €. A kako bi vaš pas bio u najboljoj formi za utrku, tu je i trener pasa kampa Slatina čije treninge možete svakodnevno posjetiti jer je kamp Slatina za sve sudionike pripremio i posebnu ponudu za smještaj u skopu Canicross utrke.

Foto i izvor: TZ Grada Cresa

Naslovna fotografija: Kamp Slanica

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.