Purgerica u nedjelju ponovno poklanja dvije besplatne tematske ture po Zagrebu

Prema najavama prognostičara, u Zagrebu se u nedjelju očekuje proljepšanje vremena. Prigoda je to za upoznavanje grada kroz priče Purgerice, koja je već u nekoliko navrata počastila svoje sugrađane besplatnim tematskim turama.

‘I ove nedjelje uz puno više sunca nego danas, uz maske i uz puno dobre volje, poklanjam našim sugrađanima 2 besplatne tematske ture, da unesemo malo lijepih, jesenskih boja za kraj ovog prilično sivog tjedna. Broj osoba u grupama je naravno smanjen i ograničen, a sve se ture odvijaju isključivo na otvorenom prostoru’ – poziva Purgerica.

purgerica ture
Foto: Nina Žugaj Delač

S Purgericom na dvije besplatne, nedjeljne, oprezno-vesele tematske ture

S prestankom kiše, u nedjelju nam nešto na nove priče miriše – unesimo malo topline, veselja i priča u ovaj sivi tjedan, razveselimo sebe i svoje drage ljude šetnjom po Maksimiru i Griču, u zadnjem vikendu prije no što priče postanu mračnije i tajanstvenije. Ove nedjelje, 25. listopada, ponesite osmijeh, ponesite masku, i pridružite se Purgerici i Pripovjedačici na dvije besplatne tematske ture:

Nedjelja, 25.10. u 11 sati – “NA ŠPANCIR U MAKSIMIR” – kod glavnog ulaza u Maksimir

Na ulazu u najstariji javni park jugoistočne Europe čeka vas jedna galantna dama, ne bude valjda na nedjeljni špancir do Vidikovca išla sama? Putem sigurno skrećete i na parobrod, možda i u pronalazak munjare stare, jer Maksimiru su vrijedne ruke njegovih mecena svašta neobičnog skrile i sagradile! Antištresna tura Maksimirom vas čeka, možda vas (s distance!) zgrabi za ruku i koji Fulir, ili koja nimfa, u paviljonu Jeka!

purgerica ture
Foto: Ivana Kosinec

Nedjelja, 25.10. u 17:30 sati – “GRIČ PRIČA PRIČU” – kip sv. Jurja, kod Kamenitih vrata

Želite postati gosti iz doba srednjovjekovnog Gradeca? U tom slučaju, molim vas, dođite na razgovor kod kralja Bele IV. i zatražite njegovu dozvolu. Pronađite ključeve što vode kroz jedna posebna vrata, kupite čudan lijek protiv prehlade kod najvještijih ljudi od ljekarničkog zanata, obrazujte se kod starih redovnika, pronađite svoje prezime na starom popisu gričkih stanovnika! Zapalite svijeću na najromantičnijem groblju, ispovjedite se kod zloglasnih kapucina, doznajte kakvi su se ovdje obrti razvijali i zanimanja fina! Posjetite majstora Lederera, ukradite mu komad drva, i doznajte, zašto će baš zbog tog drva, coprnica izjuriti iz crkve prva! Dobrodošli na Grič od 13. do 19. stoljeća!

Naslovna fotografija: Suzan Ibolari

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.