Qatar balloon festival: Jedini balon na svijetu s umjetničkom slikom promovirao u Dohi Varaždinsku županiju

Ambasador Varaždinske županije – Balon „Svečanost cvijeća“ ovih dana sudjeluje na drugom izdanju Qatar balloon festivala. Balon Svečanost cvijeća velika je zvijezda festivala koja već nekoliko godina zaredom na originalan način predstavlja Varaždinsku županiju na svim važnijim natjecanjima i balonaškim okupljanjima diljem svijeta. Zasluge idu Balon klubu Zagreb koji je uspješno dignuo Rabuzina iznad mora u Qatru i poletio visoko sa slikom koja predstavlja Varaždinsku županiju iznad mora uz nebodere poluotoka The Pearl i prema pustinji.

Balon Varaždinske županije trenutno je jedini balon u svijetu na kojeg je aplicirano neko umjetničko djelo. Radi se o očaravajućem prizoru „Svečanosti cvijeća“ iz kista našeg velikog umjetnika, Ivana Rabuzina.

Kupola balona tako je ujedno i reprodukcija jednog on najimpresivnijih djela hrvatske naive i jednog od najvećih svjetskih umjetnika naive, koji je rodom iz Novog Marofa. Ovaj balon od rujna 2018. kada je prvi put poletio na Dan Varaždinske županije gostovao je diljem svijeta kao pravi turistički ambasador.

Od 9. do 18. prosinca u Aspire Parku u Dohi održava se drugo izdanje Qatar Balloon Festivala. U deset dana na festivalu su prikazani baloni na vrući zrak iz cijelog svijeta. U Dohi su se brojni građani, ali i turisti pridružili ovom popularnom festivalu koji je nezaboravan spektakl. Nebom iznad Qatra poletjelo je 35 balona na vrući zrak raznih oblika i veličina.

Fotografije: Balon klub Zagreb

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.